OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Dette er den eneste oppskriften på kjøttboller du trenger. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Dette er den eneste oppskriften på kjøttboller du trenger. Foto: Erik HannemannVis mer

Her er ukas gode oppskrifter

Endelig mandag!

Endelig mandag! Det betyr at vi snart skal lage mat. Hver uke lager jeg en plan over middagene for en hel uke. Du kan plukke akkurat det du vil, selvsagt, men tanken er at du kan spare mye tid, penger og middagsfrustrasjon på å følge planen.

OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med pepper går inn i historien som en av de billigste, men også beste pastarettene. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med pepper går inn i historien som en av de billigste, men også beste pastarettene. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Denne menyen byr blant annet på spagetti med pepper. Den er ikke ulik sine nære slektninger spagetti carbonara og sitronpasta med pinjekjerner, som du kan bruke som alternativer.

FISKESUPPE:  Toppet med noen blåskjell er aldri feil. Foto: Erik Hannemann
FISKESUPPE: Toppet med noen blåskjell er aldri feil. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Tirsdag er det kveite, men den kan du faktisk bytte med torsk, sei, isgalt eller annen hvit fisk.

SJEKK UT OPPSKRIFTEN PÅ EMPANADAS: Slik lager du de meksikanske godsakene. Foto: Christopher Sjuve
SJEKK UT OPPSKRIFTEN PÅ EMPANADAS: Slik lager du de meksikanske godsakene. Foto: Christopher Sjuve Vis mer

Til slutt: Dersom du ikke vil lage alt på denne menyen, men bare én ting: Velg lasagne!

Her er ukas middagsmeny:

Mandag: Spagetti med pepper Vi starter som vanlig forsiktig med noe superenkelt. Denne gangen er det en morsom pepperspagetti som tar denne rollen. Dersom du vil ha noen grønnsaker (som jeg vil), kan du servere verdens enkleste forrett først.

Tirsdag: Kveite Kveita er like flat som den er god. Den tåler ikke røff behandling - da blir den tørr og trist. Jeg liker å servere den med noen enkle aromater, som for eksempel små firkanter av stekt paprika, litt hvitløk og persille. Hva lager du til? Tja, hva med litt bakte reddiker og hummus?

Onsdag: Pai med spinat Pai er enkelt. Særlig når du kjøper deigen ferdig. Du steker først alt du vil i panna, så pisker du eggene (to minutter med håndmikser) og blander inn ingrediensene. Hell i form og legg på lokket. Inn i ovnen - og vips: Middag!

Du finner andre paier her.

Torsdag: Fiskesuppe En fiskesuppe behøver på ingen måte ta veldig lang tid. Skjær fiskefilet i små biter (skiver eller terninger) og legg i skåler. Så koker du opp kraft med grønnsaker og heller over. Vent litt... NÅ er fisken ferdig. Blåskjell, dryss av gressløk, persille eller andre urter gjør seg godt på toppen.

Fredag: Lasagne Nå har vi kommet til en klassiker i Klikk-sammenheng. Her kommer nemlig min (eller mammas, for å være ærlig) lasagne, som ikke er lasagne i streng forstand. Jeg bruker nemlig ikke lasagneplater, men vanlig pastaskruer eller penne (små rør). Da går det litt raskere. Hemmeligheten ligger for øvrig i den hvite sausen... (Sjekk her om du ikke har laget det før).

Lørdag: Empanadas I helga er det duket for en snartur til Mexico. Og det gjør vi ikke med taco (som blir supert om du gjør det på denne måten). Men med empanadas. Det lager du lettest ved å kjøpe ferdig paideig (de som er rullet opp, er greie å bruke).

Løk, hvitløk, masse krydder, bønner og kjøttdeig er det som gjør fyllet godt til denne TV-vennlige maten. Du kan gjerne bruke denne krydderblandingen om du ikke vil ha taco-abstinens.

Søndag: Kjøttboller Vi avslutter uka med de kjøttbollene som har gått sin seiersgang landet rundt. Det er ikke rart, for det er i alle fall de aller, aller beste kjøttbollene jeg noensinne har smakt.

God uke!

Les også:
De deiligste eplekakene
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.