RASKERE FÅR DU DET IKKE: Her har du oppskrift på couscous - dobbelt så raskt som pasta.  Foto: Erik Hannemann
RASKERE FÅR DU DET IKKE: Her har du oppskrift på couscous - dobbelt så raskt som pasta. Foto: Erik HannemannVis mer

Her er ukas middagsmeny

Vi har planlagt uka for deg - her er oppskriftene du trenger.

En ny uke! Den skiller seg ikke fra andre uker på et punkt: Vi må ha mat.

Og derfor har jeg liksågodt laget en ukemeny med oppskrifter til hver eneste dag. Da blir det litt lettere å planlegge - både innkjøp og matlaging.

Du kan se tidligere ukemenyer her.

Mandag: En god omelett Først ut er en av de enkleste middagene man lager, nemlig en omelett. Denne varianten er med ost, skinke og aspargesbønner. Suveren mat som lett kan lages til flere.

Tirsdag: Torsk i fløtesaus Vi fortsetter med et one-pot-wonder som vi vanligvis kaller gryterett her på berget. Men, dette er ikke en gryte, men en pannerett, hvor du lager en nydelig torskemiddag på et kvarter. Her ser du videoen.

Onsdag: Farsekaker Dette er en av de tingene jeg husker best fra barndomsmiddagene. Farsekaker lages av farse (ingen overraskelser, her altså) som du kjøper ferdig i butikken. Ta en skje og et glass med kaldt vann. Dypp skjea i vannet, form en fin liten kake og stek den gyllen og sprø. Og så en herlig, gammeldags kålstuing...

Torsdag: Couscous Fra noe vanlig i barndommen til noe som ikke var funnet opp ennå. Det vil si: Det hadde i alle fall ikke kommet til Norges butikker. Couscous har lange tradisjoner, særlig i Nord-Afrika. Og siden verden stadig åpner seg får alle nyte godt av de beste ideene fra alle kontinenter. Couscous er et godt eksempel: Superraskt, godt, lettvint og passer til det aller meste.

Denne couscousen er med rå grønnsaker. Jeg tror det er innenfor rekkevidde å lage dette på 10-12 minutter.

Fredag: Spanske smaker Chorizo er den spanske pølsa som får veldig mye spansk mat til å smake, vel, spansk. Den er som regel krydret med røkt paprika og hvitløk. Nå lages den også i Norge. I denne retten låner den bort smaken til kyllling og serveres sammen med oliven og paprika.

Lørdag: Basilikumkylling Denne kyllingen er helt super. Jeg fant den etter et lite dypdykk i vårt arkiv. Her blir kyllingen pakket inn i herlige sitron- og basilikumaromaer. Og så serveres den med en veldig høstriktig eple- og potetrøsti.

Søndag: Bacalao På tide med bacalao! Vi har fått låne Eyvind Hellstrøms supre oppskrift. Den skiller seg ganske mye fra den mange tenker på som tradisjonell, men forandring fryder!

Ha en super smaksuke!

Les også:
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.