Her er verdens dyreste byer

Oslo er slett ikke den dyreste i verden.

TOPPER LISTA: På  det sveitsiske finansselskapet UBS'  liste over verdens dyreste byer troner New York på toppen. Foto: LI MUZI / XINHUA / NTB SCANPIX
TOPPER LISTA: På det sveitsiske finansselskapet UBS' liste over verdens dyreste byer troner New York på toppen. Foto: LI MUZI / XINHUA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside): At det er dyrt i Norge, både for oss fastboende og for tilreisende turister, er noe vi slår fast til stadighet.

Men Oslo er slett ikke den dyreste byen i verden, slår det sveitsiske finansselskapet UBS fast.

Les også: Klar for de nye, norske sedlene?

Amerikansk by på topp På UBS-lista over verdens dyreste byer er det derimot New York som troner som den dyreste i verden.

Også hele to sveitsiske byer er dyrere enn Oslo, nærmere bestemt Zürich og Genève, før vi finner den norske hovedstaden på en fjerdeplass - bare hakket dyrere enn London på femte.

Her er verdens ti dyreste byer ut fra en New York-indeks på 100:

1. New York - 100,00
2. Zürich - 92,6
3. Genève - 91,8
4. Oslo - 79,9
5. London - 79,5
6. Hong Kong -76,8
7. Chicago - 76,7
8. København - 74,3
9. Sydney - 72,5
10. Tokyo - 70,6

Utgangspunktet for rangeringen er en utregning av prisen på 122 varer og tjenester, satt i sammenheng med forbruksvanene til en gjennomsnittlig familie på tre personer. Prisene er vektet etter et månedlig forbruk.

Altså snakker vi om prisnivået for dem som bor i Oslo.

DYREST? Nei, men på en fjerdeplass finner vi Oslo. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX
DYREST? Nei, men på en fjerdeplass finner vi Oslo. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer

Da den tyske bilistorganisasjonen ADAC så på prisnivået for turister i storbyene i fjor, var det derimot Oslo som tronet øverst - som dyrest for turistene.

Her er det billigst Skal du ut på tur og vil velge et rimelig feriemål, er det ingen tvil om at Øst-Europa er et gunstig valg.

Ett land som til stadighet blir utpekt som billigste feriemål for oss nordmenn er Bulgaria sammen med en rekke andre østeuropeiske og asiatiske reisemål.

Husk også at valutakursene vil påvirke hvor dyrt ferieoppholdet blir, og at både britiske pund, amerikanske dollar og danske kroner koster mye i disse dager for oss nordmenn.

Eksempelvis må du i dag ut med hele 123,52 norske kroner for 100 danske, viser tall fra Norges Bank.

Prøv også Dinsides valutakalkulator før du bestiller reise.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside: Les her

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer