FISKEFEST: Skreien en flott og anvendelig råvare som absolutt burde nytes når den er i sesong. Den klassiske serveringen med lever og rogn skiller seg noe ut med tanke på vinvalg, skriver Robert Lie. Foto: ANITA ARNTZEN
FISKEFEST: Skreien en flott og anvendelig råvare som absolutt burde nytes når den er i sesong. Den klassiske serveringen med lever og rogn skiller seg noe ut med tanke på vinvalg, skriver Robert Lie. Foto: ANITA ARNTZENVis mer

Her er vinen som gir terningkast seks

Slik velger du riktig vin til årets ferske skrei.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): I tidsrommet fra februar til april får den norske kysten besøk av en fantastisk råvare.

Skreien kommer for å gyte i områder som strekker seg fra Mørekysten til Finnmark. Lofoten er et sentralt gyteområde, og rundt 40 prosent av skreien kommer hit.

Skreien er en helt annen rase enn den vanlige kysttorsken og har en noe annerledes smak og tekstur enn sin stedsbundne fetter.

Fra den klassiske møljeserveringen med rogn og lever, til gourmetvarianter med alt fra trøffel til kaviar, er skreien en flott og anvendelig råvare som absolutt burde nytes når den er i sesong.

Frisk og hvit

Den klassiske serveringen med lever og rogn skiller seg noe ut med tanke på vinvalg. Med mye fett og saltsmak stiller dette klare krav til vinstilen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn