Her er vinen som gir terningkast seks

Slik velger du riktig vin til årets ferske skrei.

FISKEFEST: Skreien en flott og anvendelig råvare som absolutt burde nytes når den er i sesong. Den klassiske serveringen med lever og rogn skiller seg noe ut med tanke på vinvalg, skriver Robert Lie. Foto: ANITA ARNTZEN
FISKEFEST: Skreien en flott og anvendelig råvare som absolutt burde nytes når den er i sesong. Den klassiske serveringen med lever og rogn skiller seg noe ut med tanke på vinvalg, skriver Robert Lie. Foto: ANITA ARNTZEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): I tidsrommet fra februar til april får den norske kysten besøk av en fantastisk råvare.

Skreien kommer for å gyte i områder som strekker seg fra Mørekysten til Finnmark. Lofoten er et sentralt gyteområde, og rundt 40 prosent av skreien kommer hit.

Skreien er en helt annen rase enn den vanlige kysttorsken og har en noe annerledes smak og tekstur enn sin stedsbundne fetter.

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer