FISKEFEST: Skreien en flott og anvendelig råvare som absolutt burde nytes når den er i sesong. Den klassiske serveringen med lever og rogn skiller seg noe ut med tanke på vinvalg, skriver Robert Lie. Foto: ANITA ARNTZEN
FISKEFEST: Skreien en flott og anvendelig råvare som absolutt burde nytes når den er i sesong. Den klassiske serveringen med lever og rogn skiller seg noe ut med tanke på vinvalg, skriver Robert Lie. Foto: ANITA ARNTZENVis mer

Her er vinen som gir terningkast seks

Slik velger du riktig vin til årets ferske skrei.

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): I tidsrommet fra februar til april får den norske kysten besøk av en fantastisk råvare.

ROBERT LIE: Dagbladets vinekspert Robert Lie er daglig leder for Bagatelle i Oslo. Lie er fire ganger kåret til Norges beste sommelier (vinkelner), og har som eneste nordmann vunnet et europeisk mesterskap for sommelierer. Han har tidligere vært vinansvarlig ved Restaurant Oscarsgate, Statholdergaarden og seinest Grefsenkollen. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Skreien kommer for å gyte i områder som strekker seg fra Mørekysten til Finnmark. Lofoten er et sentralt gyteområde, og rundt 40 prosent av skreien kommer hit.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn