Pop med pølse: Restauranter som satser på gourmet pølser har blitt populært og alt fra fransk og tysk til meksikanske og spanske viner er å finne på menyene. Foto: NTB Scanpix
Pop med pølse: Restauranter som satser på gourmet pølser har blitt populært og alt fra fransk og tysk til meksikanske og spanske viner er å finne på menyene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Her er vinen som passer best til sommerens gourmetpølser

Med sterkt krydder, fett og ofte kraftige smaker på pølsene er det like greit å gjemme toppvinene til andre anledninger.


Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sommeren er høysesong for pølser i alle varianter. Med grilling ute i sola følger også pølser som et enkelt og håndterbart alternativ som de fleste kjenner seg trygge på.

Pølser forbindes definitivt mer med øl enn vin, men det betyr nødvendigvis ikke at sistnevnte ikke er aktuelt eller kan fungere meget godt.

Pølser er som regel sett på som enkel mat og vekker få assosiasjoner til fin vin. Med skredet av ulike pølsevarianter som har kommet de seneste årene er det et hav av ulike smaker å velge blant.

Med fellesnevnere som sterkt krydder, fett og ofte kraftige smaker er det like greit å gjemme toppvinene til andre anledninger. Enkle fruktdrevne viner gjør seg i dette tilfellet bedre enn de elegante og komplekse utgavene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn