VALGETS KVALER: Pasta byr på et ubegrenset antall muligheter og en pastavin må derfor velges spesielt for anledningen. Vinekspert Robert Lie deler sine råd og vink på veien. Foto: METTE MØLLER
VALGETS KVALER: Pasta byr på et ubegrenset antall muligheter og en pastavin må derfor velges spesielt for anledningen. Vinekspert Robert Lie deler sine råd og vink på veien. Foto: METTE MØLLERVis mer

Her er vinen som passer til din pastafavoritt

Italienere som står til fem og seks.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Pasta er i Norge blitt hverdagskost på linje med frossenpizza.

Mange forbinder derfor dessverre pasta med spagetti og makaroni med ketchup eller bolognesesaus, men dette er milevis fra mangfoldet denne råvaren faktisk kan by på.

Pasta er å få i et imponerende antall former og fasonger, med dertil hørende italienske navn som beskrivelse. (310 forskjellige dokumenterte typer med 1300 forskjellige lokale navn!)

Samspill

Pastaen er selvfølgelig aller best fersk når den også inneholder egg, selv om tørkede varianter kan være meget gode.

Fyll, tilbehør og saus har lokal forankring, men er så å si også ubegrenset og kan tilpasses etter hva man selv foretrekker.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn