REKETID: Sommeren er her, og rekene entrer bordet. Vår vinanmelder viser deg hvordan du velger riktig vin til. Et sikkerstikk til reker naturell er enkle, lette og fruktdrevne viner. Foto: METTE MØLLER
REKETID: Sommeren er her, og rekene entrer bordet. Vår vinanmelder viser deg hvordan du velger riktig vin til. Et sikkerstikk til reker naturell er enkle, lette og fruktdrevne viner. Foto: METTE MØLLERVis mer

Her er vinene du bør velge til reker

Dagbladets ekspert har funnet de beste flaskene til rekefesten i sola.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Selv om sesongen er vinterstid, er rekene blitt et sikkert tegn på at sommeren er her.

Ferske reker kjøpt rett fra båten på brygga og deretter rensket for hånd er en sommerlig tradisjon for mange.

Fersk loff, majones og litt sitron er det eneste du trenger ved siden av for en flott lunsj ved sjøen en varm sommerdag.

Reker er dessuten en anvendelig råvare som kan brukes i alt fra salater til gryteretter.

Hvordan velge vin?

Til reker vil sommerlige og friske viner være et naturlig valg.

Både fordi rekene ofte spises på den tiden av året hvor disse vinene kommer best til sin rett, og fordi det som regel er i lettere retter rekene gjør seg best.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn