JULEDRIKKE: Enten det er svineribbe, pinnekjøtt, torsk, lutefisk, eller kalkun som fortæres, er det alltid behov for passende drikke til, skriver Dagbladets vinekspert. Foto: TOMMY ARNESEN
JULEDRIKKE: Enten det er svineribbe, pinnekjøtt, torsk, lutefisk, eller kalkun som fortæres, er det alltid behov for passende drikke til, skriver Dagbladets vinekspert. Foto: TOMMY ARNESENVis mer

Her er vinene som gjør julemiddagen perfekt

Se hva du skal drikke til ribbe, pinnekjøtt og torsk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Julematen er en av våre sterkeste tradisjoner og hver landsdel har sine egne favoritter. Enten det er svineribbe, pinnekjøtt, torsk, lutefisk, eller kalkun som fortæres, er det alltid behov for passende drikke til.

Øl og akevitt er en del av tradisjonen og for mange fortsatt et førstevalg. Dette er også en god løsning ettersom maten generelt inneholder mye smak, fett og salt.

Øl og dram er begge anvendelige til denne type mat og rensker godt opp i julematens smaksmessige utfordringer. Juleøl med sin rikere smak, mer krydrede tone og høyere alkoholprosent, er også et godt valg til julas kjøttretter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn