<strong>BRASIL:</strong> Kombinasjonen av Rio de Janeiro og deilig strandliv er det som lokker flest nordmenn til Brasil. Foto: ANITA WOLD
BRASIL: Kombinasjonen av Rio de Janeiro og deilig strandliv er det som lokker flest nordmenn til Brasil. Foto: ANITA WOLD Vis mer

Her er vinterens charternyheter: - Vi vil se flere slike tilbud i åra som kommer

I år er nyhetene spredd over det meste av kloden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Ingen vinter uten nye reisemål å drømme seg bort til. Det gjelder også hos de store turoperatørene.

Nye destinasjoner er nærmest en nødvendighet for charterbransjen, mener Reidar Mykletun, som er professor i reiseliv ved Universitetet i Stavanger.

- Folk er sultne på nye opplevelser. Og fjerne, nye destinasjoner har verdi ikke bare som opplevelse der og da, men også som et trofé i selskapslivet, noe å fortelle om og sende bilder fra, sier han.

Amerikansk drøm I år er nyhetene spredd over det meste av kloden, inkludert Amerika, hvor både Norwegian og SAS satser stadig mer.

Mens langdistanse vintercharter tidligere først og fremst har dreid seg om Asia, er både Brasil og karibiske Puerto Rico charternyheter i vinter.

Her er vinterens charternyheter: - Vi vil se flere slike tilbud i åra som kommer

Etter stor suksess i fjor vinter setter Ving nå også opp direkte charterfly til Jamaica. Dermed øker kapasiteten til reggaeøya kraftig. I det hele tatt er Karibia i vinden.

- Cuba har vært ekstremt populært i år. Vi så tendensen i fjor, og for i år er allerede 95 prosent av hele vinterkapasiteten booket. Det betyr også at vi ser en økning totalt til Karibia, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum i Ving.

Mer eksotisk Også i Apollo merker de en økende interesse for Cuba. Ellers er det fortsatt er Sørøst-Asia som gjelder for brorparten av deres kunder, melder kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera.

- Den tydeligste trenden hos oss er at nye, mer eksotiske reisemål øker mer enn de gode, gamle og velkjente. Mange av de trofaste Thailand-tilhengerne har for eksempel i år gått for en rundreise i Sri Lanka eller en kombinasjonsreise isteden, sier hun.

Dette, i kombinasjon med gode flypriser østover, gjenspeiler seg også i at selskapene i større grad bruker rutefly.

Apollo dropper charterfly helt på sine reiser til Asia, og har i stedet inngått samarbeid med Qatar Airways, Thai Airways og Emirates.

<strong>FUERTEVENTURA:</strong> Kanariøyene er og blir nummer én hos alle de tre største turoperatørene, uansett hvor mange nye steder de setter opp på sine programmer. I år har de til og med en nyhet på de populære øyene. Både Star Tour, Ving og Solia gjør som Apollo og satser på Fuerteventura med direktefly. Foto: MARI BAREKSTEN
FUERTEVENTURA: Kanariøyene er og blir nummer én hos alle de tre største turoperatørene, uansett hvor mange nye steder de setter opp på sine programmer. I år har de til og med en nyhet på de populære øyene. Både Star Tour, Ving og Solia gjør som Apollo og satser på Fuerteventura med direktefly. Foto: MARI BAREKSTEN Vis mer

Også tre av årets nyheter fra Ving baserer seg på rutefly.

Klassisk nyhet Kanariøyene er og blir likevel nummer én hos alle de tre største turoperatørene, uansett hvor mange nye steder de setter opp på sine programmer.

I år har de til og med en nyhet på de populære øyene. Både Star Tour, Ving og Solia gjør som Apollo og satser på Fuerteventura med direktefly.

- Over en halv million nordmenn kommer til å ha besøkt Kanariøyene i løpet av 2015. Hver femte av dem har vært der ti ganger eller mer, sier Fossum.

Reidar Mykletun tror likevel at charterbransjen har sett sin gullalder, og at den sakte, men sikkert vil miste markedsandeler til individuelle reiser og cruise.

Heldigvis for alle reisesugne: Det vil ikke bety færre reisemål i charterkatalogene, snarere tvert imot.

<strong>BRASIL:</strong> Kombinasjonen av Rio de Janeiro og deilig strandliv er det som lokker flest nordmenn til Brasil. Foto: GJERMUND GLESENS
BRASIL: Kombinasjonen av Rio de Janeiro og deilig strandliv er det som lokker flest nordmenn til Brasil. Foto: GJERMUND GLESENS Vis mer

- Nye destinasjoner er typiske eksempler på at bransjen prøver å ikke tape markedsandeler ved å finne nye, eksotiske destinasjoner. Den vil fortsette å jakte slike steder, så vi vil se flere slike tilbud i åra som kommer, sier han.

Her er vinterens charternyheter:
FUERTEVENTURA Kanariøyenes nest største øy gjør comeback i vinter, både hos Star Tour, Apollo og Solia.

Øya er først og fremst et eldorado for strandløver og surfere. Her finner du 50 kilometer med sandstrender, i tillegg til fantastiske surfebølger.

Nå slipper du å ta båt fra naboøya Lanzarote, i stedet går charterflyene helt fram. Også Ving tilbyr reiser til øya, men bare med rutefly.

Priseksempel: Ei uke på 4-stjerners Blue Star Oasis Dunar fra 5250 kroner for to personer med Star Tour.

BRASIL - RIO OG BUZIOS Kombinasjonen av Rio de Janeiro og deilig strandliv er vel det som lokker flest nordmenn til Brasil, og det er akkurat dette Ving tilbyr nå.

Strandhotellene ligger i «jetsett-stedet» Buzios et par timer øst for millionbyen, og gjestene kan selv velge hvor lenge de vi være på hvert sted. Reisen skjer med rutefly og minst én mellomlanding.

<strong>JAMAICA:</strong> Reggaeøya blir mer tilgjengelig, når Ving setter opp direkte charterfly dit fra Oslo. Foto: CHEE-ONN LEONG / FOTOLIA / NTB SCANPIX
JAMAICA: Reggaeøya blir mer tilgjengelig, når Ving setter opp direkte charterfly dit fra Oslo. Foto: CHEE-ONN LEONG / FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer

Priseksempel: To uker på 3-stjerners Pousada Unicornio i Buzios cirka 40 000 kroner for to personer med Ving.

JAMAICA Ving har hatt Jamaica på kartet lenge, men med rutefly og mellomlanding.

Nå blir reggaeøya enda mer tilgjengelig, siden selskapet setter opp direkte charterfly dit fra Oslo.

- Jamaica var det reisemålet gjestene våre var aller mest fornøyd med i vinteren som gikk, sier Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving.

Også Star Tour har turer til Jamaica, med fly via Stockholm.

Priseksempel: To uker på 3-stjerners Royal Decameron Club Caribbean fra 28 400 kroner for to personer med Ving. Eller fly via Stockholm, to uker på 4,5-stjerners Riu Montego Bay fra 37 200 kroner for to personer med Star Tour.

HURGHADA Turismen til Egypt har gått tilbake på grunn av urolighetene etter Den arabiske våren i 2011.

<strong>HURGHADA:</strong> 
Apollo setter i vinter opp igjen opp Hurghada på charterprogrammet, sammen med «naboene» El Gouna og Sahl Hasheesh. Foto: ROBERT HARDING / CORBIS / NTB SCANPIX
HURGHADA: Apollo setter i vinter opp igjen opp Hurghada på charterprogrammet, sammen med «naboene» El Gouna og Sahl Hasheesh. Foto: ROBERT HARDING / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer

Men solsikker varme og fantastisk dykking i Rødehavet frister fortsatt, spesielt siden flyreisen er mye kortere enn til Thailand.

I vinter setter derfor Apollo igjen opp Hurghada på charterprogrammet, sammen med «naboene» El Gouna og Sahl Hasheesh.

Priseksempel: Åtte dager på 3-stjerners Bella Vista fra 3600 kroner for to personer med Apollo.

DE FORENTE ARABISKE EMIRATER Priskrigen blant flyselskapene østover gjør at Apollo nå satser stort på rutefly til Asia. Dermed blir også De forente arabiske emirater forlokkende.

I vinter satser selskapet på hele seks ulike emirater: Dubai, Fujairah, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah, Ajman og Sharjah. Selskapet tilbyr også kombinasjonsreiser med Dubai og Hua Hin i Thailand.

Priseksempel: Åtte dager på 3-stjerners Citymax Al Barsha i Dubai fra 11 700 kroner for to personer med Apollo.

PUERTO RICO Det er ikke bare Norwegian som satser på Puerto Rico. Også Ving setter det amerikanske territoriet i Karibia på sitt program - vel å merke med rutefly.

<strong>DUBAI:</strong> Priskrigen blant flyselskapene østover gjør at Apollo nå satser stort på rutefly til Asia. Dermed blir også De forente arabiske emirater forlokkende. Foto: TORILD MOLAND
DUBAI: Priskrigen blant flyselskapene østover gjør at Apollo nå satser stort på rutefly til Asia. Dermed blir også De forente arabiske emirater forlokkende. Foto: TORILD MOLAND Vis mer

Der lokker først og fremst mil på mil med strender, men også regnskog og dykking på en øy som er svært utviklet for turisme.

Siden Puerto Rico også er et yndet sted for cruisetrafikk, har Ving i tillegg åtte cruisenyheter derfra til vinteren.

Priseksempel: To uker på 4-stjerners Sheraton Old San Juan fra 35 800 kroner for to personer med Ving.

VIETNAM 40 år etter Vietnamkrigen spås Vietnam av bli det nye Thailand.

Sikkert er det i hvert fall at det langstrakte landet har både fristende strender, vakker natur og spennende historie, og at charterselskapene i økende grad satser på landet.

I vinter lanserer Ving hele fem reisemål i Vietnam, med både strandparadis og storbyer på kartet. Også Apollo har reiser til landet. Begge selskaper bruker rutefly med mellomlanding.

<strong>PUERTO RICO:</strong> Det er ikke bare Norwegian som satser på Puerto Rico. Også Ving setter det amerikanske territoriet i Karibia på sitt program - vel å merke med rutefly. Foto: TORILD MOLAND
PUERTO RICO: Det er ikke bare Norwegian som satser på Puerto Rico. Også Ving setter det amerikanske territoriet i Karibia på sitt program - vel å merke med rutefly. Foto: TORILD MOLAND Vis mer

Priseksempel: To uker på 4-stjerners Amaryllis i Phan Thiet fra 18 300 kroner for to personer med Apollo.

KOH KHO KHAO Thailand er alltid populært blant vinterkalde nordmenn, men steder som Phuket og Hua Hin gir ikke akkurat noen Robinson Crusoe-følelse.

Det kan du derimot, med litt fantasi, få på Koh Kho Khao, som Apollo setter på programmet i vinter.

Øya drøyt ti mil nord for Phuket har bare én landsby og få hoteller. Samt en 18 kilometer lang strand.

Priseksempel: To uker på Sunset Beach Resort fra 20 300 kroner for to personer med Apollo.

<strong>VIETNAM:</strong> 40 år etter Vietnamkrigen spås Vietnam av bli det nye Thailand.  Foto: KJERSTI VANGERUD
VIETNAM: 40 år etter Vietnamkrigen spås Vietnam av bli det nye Thailand. Foto: KJERSTI VANGERUD Vis mer
KOH KHO KHAO Phuket og Hua Hin gir ikke akkurat noen Robinson Crusoe-følelse. Det kan du derimot, med litt fantasi, få på Koh Kho Khao, som Apollo setter på programmet i vinter. Foto: PATRIK KOSMIDER / FOTOLIA / NTB SCANPIX
KOH KHO KHAO Phuket og Hua Hin gir ikke akkurat noen Robinson Crusoe-følelse. Det kan du derimot, med litt fantasi, få på Koh Kho Khao, som Apollo setter på programmet i vinter. Foto: PATRIK KOSMIDER / FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer