Her er yrkene der du føler at du ikke strekker til på jobb

Det kan være helsefarlig.

HELSEFARLIG STRESS: Mange opplever at de ikke takler jobben. En følelse av ikke å mestre arbeidsoppgavene kan gi stressymptomer, og over tid kan dette være helsefarlig. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
HELSEFARLIG STRESS: Mange opplever at de ikke takler jobben. En følelse av ikke å mestre arbeidsoppgavene kan gi stressymptomer, og over tid kan dette være helsefarlig. Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en fersk undersøkelse Ipsos MMI har foretatt for Dagbladet, sier 16 prosent - én av seks - at de ganske eller svært ofte opplever at jobben krever så mye at de ikke mestrer arbeidsoppgavene.

I aldersgruppa 30-39 er tallet enda høyere: Nesten hver tredje arbeidstaker sier de ofte føler seg utilstrekkelig på jobb.

- Følelsen av å mestre jobben er helt avgjørende for å få til en god arbeidshverdag. Når 16 prosent sier at de ikke mestrer arbeidet, er det ikke godt nok samsvar mellom de kravene som stilles og egenkontrollen de har for å beherske arbeidsoppgavene, sier Robert Salomon, seniorforsker ved Arbeidsforskningsinstituttet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer