Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her får Beitostølen Top Gear-reklame for 10 mill.

Top Gear-episoden fra Beitostølen vises i dag til seks millioner briter.

EKSTREMBRØYTING: Skurtreskeren The Dominator - med James May bak rattet og Jeremy Clarkson og Richard Hammond som spente passasjerer. Kommer de seg fram gjennom Valdresfløya? Foto: Svein-Erik Hole
EKSTREMBRØYTING: Skurtreskeren The Dominator - med James May bak rattet og Jeremy Clarkson og Richard Hammond som spente passasjerer. Kommer de seg fram gjennom Valdresfløya? Foto: Svein-Erik Hole Vis mer

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May ville sette en stopper for kaoset som rammer Storbritannia hver gang det faller noen centimeter snø.

Løsningen på problemet var opplagt, mente de: Det står mer enn 15 000 skurtreskere parkert rundt i britiske låver og skur. De brukes bare en måneds tid hvert år. Så hvorfor ikke bygge dem om med plog, flammeskaster og andre innretninger som får snøen av veien?

Og som Jeremy Clarkson sa da de skulle teste ut doningen en grå vinterdag i Nottingham: - Hvis snøen ikke kommer til oss, får vi dra til snøen.

Dermed endte de på Beitostølen.

350 millioner seere Fra og med mars lager Vi Menn Bil og Top Gear et norsk magasin sammen - Vi Menn Bil Top Gear. Av den grunn har vi fulgt engelskmennene tett - først da de satte Beitostølen på hodet , deretter i Top Gear Hangar 86 en drøy time utenfor London sentrum, hvor de spilte inn det tilhørende showet foran et par hundre ivrige fans.

Søndag 20. februar klokka 20.00 engelsk tid har Beitostølen-episoden premiere på BBC Two og BBC HD. Normalt ses episodene av mer enn seks millioner briter. I det timelange programmet vies bildene fra Beitostølen 25 minutter.

TV- og radiosjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat Norge anslår verdien av denne eksponeringen til ca. ti millioner kroner.

Og det er bare starten. Totalt har Top Gear et verdensomspennende publikum på 350 millioner seere.

- Det føles som å vinne gull i markedsførings-VM, sier direktør Atle Hovi ved Beitostølen Resort.

Unike bilder Selv er Top Gear-teamet veldig fornøyd med innslaget fra Norge.

- Værforholdene på Valdresflya var ekstremt utfordrende, men bildene ble unike. Landskapet er fullstendig episk, og den ville naturen ga gutta en perfekt utfordring i forhold til å få skurtreskeren fram, sier regissør Konrad Begg.

Ellers i denne episoden tester Clarkson nye Audi RS5 og BMW M3 på bane. Og de har en spennende gjest i Reasonably Priced Car. Vi kan avsløre så mye som at det er en kvinne, og at hun kjører en bil litt utenom det vanlige. Eller for å si det med Clarksons ord, da han pekte på en mannlig gjest i studio: I think he just grew a third leg!

INNSPILLING: Top Gear-showet spilles inn i en ganske intim hangar utenfor London. Foto: Svein-Erik Hole
INNSPILLING: Top Gear-showet spilles inn i en ganske intim hangar utenfor London. Foto: Svein-Erik Hole Vis mer

Det er foreløpig ikke klart når episoden vil bli sendt på norsk tv.

Men utdrag av den blir garantert å finne på YouTube kort tid etter sending i Storbritannia.


LES OGSÅ:

Vi satt på med The Stig

Top Gear satte Beitostølen på hodet

Spiller ishockey med småbiler

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

KALDT: Ekstreme værforhold gjorde opptakene i Norge ekstra spennende, sier regissør Konrad Begg. Foto: Svein-Erik Hole
KALDT: Ekstreme værforhold gjorde opptakene i Norge ekstra spennende, sier regissør Konrad Begg. Foto: Svein-Erik Hole Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling