RØROS:  Norges eneste bergstad får toppomtale i britiske aviser før jul. Foto: THOMAS RASMUS JUELL SKAUG
RØROS: Norges eneste bergstad får toppomtale i britiske aviser før jul. Foto: THOMAS RASMUS JUELL SKAUGVis mer

Her får britene norsk julefeber

Giga-omtale i flere britiske aviser.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Bergstaden Røros får nå mye omtale i flere britiske aviser.

Det betyr en gigantisk markedsføring av Røros som mange andre norske turistdestinasjoner bare kan drømme om.

Norsk julemat Under overskriften «Run, Rudolph, run» pryder Røros og norske juletradisjoner et 20 siders matbilagi den britiske avisen The Daily Telegraph.

 RØROS:  Jul på Røros i fjor. Foto: THOMAS RASMUS JUELL SKAUG
RØROS: Jul på Røros i fjor. Foto: THOMAS RASMUS JUELL SKAUG Vis mer

Her er bilder av norske juletradisjoner, oppskrifter på norsk julemat og drikke gjennom hele jula og flotte reisebilder fra Røros.

Det var  Cheryl Newman, fotosjefen i the Telegraph, som hadde foreslått Røros som tema for årets julebilag. Hun mente det var det perfekte valg.

Magiske Røros Her ble mine drømmer om jula forvandlet til virkelighet, sier den britiske fotosjefen.

Cheryl Newman roser også innbyggerne på Røros.

 KOSELIG:  Førjulssstemning på Røros. Foto: THOMAS RASMUS JUELL SKAUG
KOSELIG: Førjulssstemning på Røros. Foto: THOMAS RASMUS JUELL SKAUG Vis mer

- Den varmen vi ble møtt med og hjelpen vi fikk av de lokale  gjorde det til en spennende opplevelse uten stress, sier Cheryl Newman.

Julestemning - Røros er en av Norges fremste regioner på lokalprodusert mat. Den rike mattradisjonen er en stor del av opplevelsen  for de besøkende. Vi merker at  gjestene setter pris på dette, sier reiselivssjef Linda M. Ramberg i Destinasjon Røros.

Hun forteller at de har hatt den britiske avisa på besøk flere ganger. De var her først under julemarkedet i fjor, og laget reportasje på julestemningen.

God Norgesreklame - Dette er et fantastisk eksempel på at norske mattradisjoner fanger interesse og oppmerksomhet, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge. 

Reiselivsnæringen har de siste årene blitt  flinkere til å vise fram og  berike reiselivsopplevelsen gjennom økt fokus på lokalprodusert mat og norske råvarer.

 ROSER RØROS:  Røros var det perfekte valg for vårt julebilag, sier Cheryl Newman, fotosjef i britiske The Telegraph. Foto:THE TELEGRAPH
ROSER RØROS: Røros var det perfekte valg for vårt julebilag, sier Cheryl Newman, fotosjef i britiske The Telegraph. Foto:THE TELEGRAPH Vis mer

Han peker på at Røros har vært spesielt flinke til å løfte fram lokal mat og tradisjoner som en del av reiselivsprodukt Røros.

  Møtte reinsdyr Også den britiske avisen Daily Mail har satset på Røros og Norge før jul.

Avisa har møtt reinsdyret Rudolph og spør om det er greit å spise et reinsdyr til jul.
De har også besøkt Nidarosdomen i Trondheim. Og smakt på norsk juleakevitt.

Vinterglade briter Britene er opptatt av den spesielle stemningen om vinteren. De vil være med på vinteraktiviteter, gjerne uten ski, som kanefart, hundekjøring og kjøring med rein, forklarer Ramberg.

- En britisk turist sa at Røros var som klippet ut av et julekort, sier Linda Ramberg til Dagbladet.

Nå spørs det bare om Røros kan vente seg storinvasjon av britiske turister i kommende år.