Her får du ikke grille på tur

Flere kommuner innfører forbud mot grilling i og nær skog og mark.

PIKNIK? Da må du ta med deg noe annet enn grillmat: Flere kommuner innfører totalforbud mot grilling i og nær skog og mark, på grunn av brannfare. Foto: KRISTIN SØRDAL
PIKNIK? Da må du ta med deg noe annet enn grillmat: Flere kommuner innfører totalforbud mot grilling i og nær skog og mark, på grunn av brannfare. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside: Tørt vær over lang tid betyr stor brannfare. Derfor har flere kommuner nå innført totalforbud mot grilling og bålbrenning både i og nær skog og mark.

- Det er forbud mot all slags grilling i og nær skog og mark, men hjemme i hagen kan du selvsagt grille, sier Bjørn Aage Sørensen, brannsjef i Sarpsborg, til Dinside.

Sarpsborg er én av mange kommuner som har innført forbud mot grilling.

Les også: Vi har testet billige piknik-griller

Alle typer griller Sørensen understreker overfor Dinside at forbudet gjelder all slags grilling, uansett hva slags grill du har - så lenge det er i eller i nærheten av skog og mark.

Det betyr at du kan glemme å grille både med engangsgrill og piknik-grill - og uansett om du griller med kull eller gass.

- Ja, i utgangspunktet har vi sagt at det er et totalforbud. Dette er fordi det er voldsomt tørt, og om folk er uforsiktige, vil det kunne antenne bare på grunn av varmen, sier Sørensen.

Forbudet varer til det kommer nedbør av betydelig mengde.

- Det meldes litt regn på torsdag, men dete er så lite at det ikke vil ha noen betydning. Så er det meldt varmt og tørt den neste uka, og da blir det ikke mye bedre, sier Sørensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer