Her får du mest pensjon

Nettopp startet karrieren? Da er offentlig tjenestepensjon og innskuddspensjon i privat sektor omtrent like gunstig. Hva som lønner seg over tid, avhenger av hvor lenge du ønsker å stå i jobb.

Foto: Even Bast / Dagbladet
Foto: Even Bast / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er svært vanskelig for unge som jobber i offentlig sektor i dag å vite hvilken pensjon de vil få i framtida, mener Birger Myhr, daglig leder i Pensjonseksperten.

Fortsatt er samordningsreglene for dem som er født etter 1953 ikke fastsatt. Det betyr at nær alle som er yngre enn 60 år og som jobber eller har jobbet i offentlig sektor, foreløpig ikke kan regne ut hva de får fra tjenestepensjonsordningen.- Riktignok finnes det et grunnlovsvern som gjelder for årskullene til og med 1958, og dette reduserer usikkerheten betydelig. Men offentlig tjenestepensjon er ikke tilpasset den nye folketrygden og dette gjør at beregningsreglene er kompliserte, sier Myhr.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer