Her får du øl i suppa og helt til du er ferdig med å spise kaka

Vi har vært i Flåm og spist øl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.FLÅM, AURLAND (Dagbladet): Vi har tatt Flåmsbana opp og ned og turistbåt til Nærøyfjorden og hatt en vikingeinspirert ølopplevelse i Ægir mikrobryggeri og pub. Tre gode grunner for å besøke Flåm.

Den fjerde er å innta en fem retters ølmiddag på Flåmsbrygga.Det handler om retter laget med Ægirs øl og servert med flytende dråper i glass.

Stedets entusiastiske kjøkkensjef, Øyvind Theodorsen,kan ikke dy seg, og røper en liten hemmelighet.

- Snart kommer vi med en vikingmeny, laget med råstoffer som vikingene hadde til rådighet, forteller Theodorsen.

Men i dag er det ølmeny.

Med andre ord øl og atter øl, i maten og til maten.Fra forrett til og med desserten.Det hele begynner med en kort innføring i menyens ølsorter, før kjøkkensjefen tar for seg det kulinariske med første rett.

Fra havet Kremet sjøkrepssuppe av den klassiske sorten.

- Her er det viktig at ølet ikke koker med suppen, da blir det lett bittert, forklarer Theodorsen.

Aner vi litt av wit? Ertepureen og kamskjellet bringer suppen til nye høyder.Her er det snakk om lang smak, veldig lang smak.Hveteølet, Ægirs Siv Witbier, med lyst malt og sitrus, passer aldeles fortreffelig til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer