Her får du verdens beste hotellopplevelser

Fem av ti favoritthoteller ligger i dette landet.

DRØMMEHOTELLET: Mexico seiler opp som favorittsted blant hotellgjester. Aller best har man det her, på One&Only Palmilla Resort i San Jose Del Cabo, mener eksperter og gjester. Sammen har de kåret hotellet til vinner på årets Insider's Select liste. Foto: EXPEDIA.
DRØMMEHOTELLET: Mexico seiler opp som favorittsted blant hotellgjester. Aller best har man det her, på One&Only Palmilla Resort i San Jose Del Cabo, mener eksperter og gjester. Sammen har de kåret hotellet til vinner på årets Insider's Select liste. Foto: EXPEDIA.Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): De leverer førsteklasses tjenester og gir eksepsjonelle opplevelser, dette er hoteller hvor du får mye igjen for penga.

Det mener gjestene og reiseekspertene bak Insider's Select-lista, ei toppliste for verdens beste hotellopplevelser, uavhengig av pris og klasse.

Expedias årlige kåring burde være en solid opptur for Mexico. Av ti hoteller på topp, ligger fem av dem i Mexico.

Kåringen er basert på tilbakemeldinger fra gjester og reiseeksperter blant hotellene som finnes hos Expedia, verdens største reisebyrå på nett.

VELVÆRE: Hotell Palmilla har privat strand, flere bassenger og eget spa. Massasjen kan du få i hagen eller i en himmelseng på stranda. Foto: EXPEDIA
VELVÆRE: Hotell Palmilla har privat strand, flere bassenger og eget spa. Massasjen kan du få i hagen eller i en himmelseng på stranda. Foto: EXPEDIA Vis mer

For de 650 hotellene som var nominert finnes mer enn en halv million anmeldelser.

Latin feeling I fjor hevdet flere hoteller i Øst-Europa seg på topplisten. At det er i år er Mexico, burde ikke være noe stor overraskelse, mener administrerende direktør i Expedia Norden, Charlotte Gogstad.

- I Mexico finnes det noen fantastiske hoteller der du er så langt fra hverdagens tjas og mas som du overhodet kan komme. Mange av hotellene har veldige gode priser, der mye er inkludert i totalsummen, sier hun. 

Årets vinnerhotell, One&Only Palmilla Resort, ligger på stranden i  San Jose Del Cabo.

Med privat strand, to utendørs svømmebassenger, spa, tennisbaner og flere golfbaner i nærheten skulle det ikke være grunn til å kjede seg. 

På Palmilla er det også mulig å gifte seg, om det skulle være aktuelt.

GOD DEAL: Meksikanske hoteller har ofte gode priser og mye å by på. Her Cappella Ixtapa resort & Spa, som havnet på en sjetteplass på topplista til gjester og reiseeksperter, kåret av nettreisebyrået Expedia. Foto: EXPEDIA
GOD DEAL: Meksikanske hoteller har ofte gode priser og mye å by på. Her Cappella Ixtapa resort & Spa, som havnet på en sjetteplass på topplista til gjester og reiseeksperter, kåret av nettreisebyrået Expedia. Foto: EXPEDIA Vis mer

På hotellets område finnes en liten hvitkalket kirke. superbillig er hotellet ikke.

Akkurat nå koster billigste dobbeltrom med havutsikt oppunder tre tusen kroner. Er du heldig får du det billigere.

Palmilla har fem stjerner og overgår det meste.

Et hotell med færre stjerner kan gi mye av den samme luksusfølelsen.

Flere av hotellene på lista er mindre pretensiøse.

OVERDÅDIG:På Palmilla Resort får du en god dose «Jeppe i baronens seng». Foto:Expedia.
OVERDÅDIG:På Palmilla Resort får du en god dose «Jeppe i baronens seng». Foto:Expedia. Vis mer

Er du på jakt etter et sted å hygge deg med kjæresten i høst, sjekk ut Mexico.

Flere av hotellene på topplista ligger dessuten i samme område.

San Jose del Cabo ligger ikke langt fra Cabo San Lucas, hvor du finner Welkresort, et hotell som blant annet ble kåret til Tripadvisor Travelers Choice i fjor.

De to turiststedene ligger begge helt i sør på haløvøya Baja California.

Tre stjerner kan være strålende -Trestjerners-hoteller like gjerne kan fylle eksperter og gjestenes krav til hotellopplevelser.

- For to år siden toppet et trestjerners hotell i Seattle listene, forteller Gogstad, som mener kåringen har sin misjon ikke minst fordi den avdekker hoteller med særpreg.

Også fjorårets vinner, Marrol's Boutique Hotel, hevder seg på topp tre.

Hotellet i Bratislava er bygd i 2003, men fremstår likevel tradisjonelt og overdådig i stilen.

Hotellet har blant annet en egen, idyllisk og avskjermet hage der du kan nyte en matbit eller slappe av i fred med ei god bok.

-Hotellene som havner på lista har det til felles at de gir gjestene en opplevelse hakket over hva de forventer eller ser for seg, sier Gogstad.

- Det kan være den idylliske hagen i en storby der du kan slappe av, de ansatte som møter deg med en innstilling om at det meste kan løses eller restauranten på stranden der man nyter et måltid i måneskinn.

Resort i vinden Mange av hotellene på årets toppliste er resorter, som oppfyller mange behov på ett sted.

Privat strand, bassenger, mange aktiviteter og flere restauranter å velge mellom gjør at gjestene i prinsippet ikke behøver å forlate hotellet.

- Slike typer hoteller har fått en renessanse. Reisende ønsker i større grad å booke ferier hvor de får alt på ett sted.

Det som skiller disse hotellene fra andre er den høye kvaliteten på service og kundefokuset, sier Gogstad i Expedia.no