Norgesferie:

Her finner du badehotellene

Har du sett tv-serien Badehotellet? Nå kan det være din tur. Vi har plukket ut sju fine badehoteller du kan besøke i sommer!

Badeklare: Det startet som et sjøbad bygget av daværende statsminister Christian Michelsen. I dag er Solstrand Hotel & Spa et av Vestlandets populære badehotell. Foto: Helge Hansen
Badeklare: Det startet som et sjøbad bygget av daværende statsminister Christian Michelsen. I dag er Solstrand Hotel & Spa et av Vestlandets populære badehotell. Foto: Helge Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Er du en av dem som følger med på tv-serien «Badehotellet»? Da er du slett ikke alene. Og det er du heller ikke dersom du drømmer deg bort til en sommerferie på badehotell. Visste du forresten at det finnes mange fine badehotell i Norge?

Du kan altså leve som TV-stjernene. I alle fall i ferien.Late dager, fine opplevelser inne og ute og deilige senger. Velkommen til badehotellet.Men hva er det egentlig med badehotell? Hvordan skal man oppføre seg i et, og hvor finner man dem?

Dansk tradisjon blir norsk

Badehoteller begynte å dukke opp langs den lange kyststripen i Danmark på slutten av 1800-tallet. Det var først og fremst den øvre middelklassen og oppover som hadde tid og penger til å benytte seg av dem. Københavnerne dro gjerne nordover på Sjælland, ble natten over, før de lot kone og barn være tilbake på hotellet mens de selv tok turen tilbake til København og kontoret.

Da det igjen ble helg dro mennene igjen tilbake til badehotellet og familien. I de følgende tiårene ble badehotellene stadig mer fornemme og eksklusive. Slik fremstår også de fleste badehotell i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.