TUSENVIS AV LEDIGE JOBBER: I fjor ble 5400 nordmenn arbeidsledige hver uke. Selv om stadig flere står i jobbkø, lyses tusenvis av stillinger ut. Foto: COLOURBOX
TUSENVIS AV LEDIGE JOBBER: I fjor ble 5400 nordmenn arbeidsledige hver uke. Selv om stadig flere står i jobbkø, lyses tusenvis av stillinger ut. Foto: COLOURBOXVis mer

Her finner du de ledige jobbene

Stadig flere står i jobbkø, men det finnes over 20 000 ledige stillinger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): En fersk rapport fra Nav viser at hver tiende i en arbeidsstyrke på 2,7 millioner meldte seg ledig i fjor. Det utgjør hele 280 000 personer.

EN AV TO PÅ DAGPENGER Bare i underkant av halvparten av dem som sto uten jobb eller deltok på tiltak i løpet av fjoråret, mottok dagpenger fra Nav.- En god del unge og nyutdannede har ikke tjent nok til å oppfylle kravet for å få dagpenger. Det ser vi klart ut fra tallene, ettersom andelen som mottar dagpenger er høyere jo eldre man blir, sier Johannes Sørbø i Nav. - En del kvinner jobber også deltid, og da er det vanskelig å nå inntektskravet, sier hanNoen er arbeidsledige i så kort tid at det ikke er relevant å søke dagpenger, påpeker han.For å få dagpenger må du ha tjent nesten 127 900 kroner i fjor, eller nesten 256 000 i løpet av de tre siste åra.

- Arbeidsledighet er ingen statisk tilstand, og det er stor utskiftning i løpet av året. Mange står i jobbkø i en kort periode, men de fleste kommer i arbeid ganske raskt, sier Johannes Sørbø, seniorrådgiver i Kunnskapsstaben i Nav.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn