Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her finner du det billigste ølet på Gardermoen

Hvis du vil spare penger må du vite hvor du skal gå.

ØLTØRST? Skal du ta en øl eller flere før avreise på Oslo lufthavn? Vi har sett nærmere på ølprisene, og Franks gir deg den laveste prisen på en halvliter. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ØLTØRST? Skal du ta en øl eller flere før avreise på Oslo lufthavn? Vi har sett nærmere på ølprisene, og Franks gir deg den laveste prisen på en halvliter. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside:) Mange liker å ta seg en øl før flyreisen, men er prisene identiske fra serveringsted til serveringssted om du reiser fra Oslo lufthavn?

Selv om du finner både kjederestauranter, spisesteder og barer under forskjellige navn på Norges største flyplass, er det nemlig samme selskap som står bak de ulike serveringsstedene.

Frykten for lav konkurranse og like priser, er da også noe Konkurransetilsynet tidligere har reagert på.

Dinside har derfor sammenlignet ølprisene på Oslo lufthavn, og prissjekken viser at det faktisk finnes forskjeller om du vet hvor du skal gå.

Vil du sikre deg Gardermoens desidert billigste øl, må du nemlig til innenlandsterminalen, hvor du får rimelig øl på boks.

image: Her finner du det billigste ølet på Gardermoen

Les også: Her får du gratis vann på Gardermoen

Franks er billigst Som du kan se i tabellen er det spisestedet Franks som tilbyr deg den rimeligste halvliteren, til 59 kroner.

Det er hele 28 kroner billigere enn en halvliter på de andre serveringsstedene, som altså koster hele 87 kroner.

Hos Franks må du riktignok ta til takke med boksøl, men er du mest opptatt av pris, er den som du ser betraktelig lavere enn fatølet de andre stedene på flyplassen.

Prisene på fatøl er stort sett de samme i begge terminalene, bortsett fra på Aquavit Bar i utenlandsterminalen. Her tar de 69 kroner for 0,4 liter øl, og ikke 78 kroner, slik tilfellet er på de andre serveringsstedene.

Vær også oppmerksom på at det kan lønne seg å gå på en av loungene om du skal være noen timer på Oslo lufthavn, og er både sulten og tørst.

Prissjekker regelmessig At det bare er et selskap som tilbyr mat og drikke på Gardermoen har som nevnt fått kritikk av Konkurransetilsynet.

Men hva er egentlig Oslo lufthavns prispolicy når det gjelder priser på drikkevarer, deriblant på øl?

image: Her finner du det billigste ølet på Gardermoen

- Prisnivået skal ligge på nivå med Oslo sentrum og vi gjør jevnlige prisundersøkelser for å ha et fornuftig prisnivå på Oslo lufthavn, sier presseansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn til Dinside.

- Hva er deres synspunkt på kritikken fra Konkurransetilsynet - går det utover kundene at det bare er en tilbyder av mat og drikke på Oslo lufthavn?

- Vi sørger for konkurransedyktige priser gjennom regelmessige prissjekker, og sammen med operatørene på flyplassen har vi utviklet et variert og differensiert servicetilbud, samt tilbud til barn og barnefamilier, sier Westher Andersen.

Les også: Tom for batteri før avreise? Her kan du lade mobiltelefonen

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

Hele Norges coronakart