Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her finner du din Barcelona-favoritt

Stor guide: Hoteller, spisesteder, attraksjoner og shopping.

• Flere reisesaker på  db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): Barcelona er Spanias nest største by med 1,6 millioner innbyggere.

Kompakt og tett befolket, er det likevel en oversiktlig by som mirakuløst nok klarer både å være en metropol og en liten småby.

Hemmeligheten ligger i de forskjellige bydelene, som nesten er små byer i seg selv.
 
Sentrale El Gothic, byens livlige, historiske sentrum med berømte La Rambla og de gotiske kvartalene. Trendy El Born, med bohemske butikker og så mange tapasrestauranter og barer at det aldri er mangel på valg.

Snobbete L' Eixample for dem med store lommebøker og fine vaner, og immigrantbydelen El Raval for jordnære kunstnere og hippe ungdom.  Om du virkelig vil unnslippe turisthordene, sett foten nordover mot Gracia, der barcelonerne selv hygger seg.

Strendene, varmen og de mange solrike timene i Barceloneta er selvfølgelig for alle.

BARCELONETA: Nytt og gammelt ved stranda

AKVARIET: L'Akvarium er et av Europas største akvarier. Foto: TORILD MOLAND
CAN RAMONET: Serverer tradisjonell tapas basert på mye sjømat. Fra 1763. Foto: CAN RAMONET
LA SAGRADA: Barcelonas mest kjente turistattraksjon og landemerke. Foto: TORILD MOLAND
LA PEDRERA: Leilighetskomplekses er Gaudis mest utfordrende. Foto: RONNY FRIMANN
HOTEL W: Er du av den festglade typen, så kan hotellet på strandodden være noe for deg. Foto: HOTELL W
LA PASSEIG DE GRACIA: Hovedgata. Foto: RONNY FRIMANN
BARCELONETA: En nygammel bydel som bindes sammen av en lang strand. Foto: TORILD MOLAND
TAPAS24: Her serveres minihamburgere med trøffelsmak. Foto: RONNY FRIMANN
EL BORN: På markedet i Santa Catarina kan du kjøpe med deg smaken av Spania. Foto: RONNY FRIMANN
EL BORN: Fristende tapas. Foto: TORILD MORLAND
GRACIA: Gruellparken. Foto: RONNY FRIMANN
GRACIA: Gruellparken, designet av selveste Gaudi. Foto: TORILD MOLAND
EL RAVAL: Området er preget av mange vintagebutikker. Foto: TORILD MOLAND
EL BORN: Et bohemsk nabolag med barer og designerbutikker. Foto: TORILD MORLAND
HOTEL 1998: Bar og svømmebasseng på taket. Foto: TORILD
TICKETS: Tapasbaren i Barcelonas tidligere kabaretdistrikt. Foto: RONNY FRIMANN
GOTIC: Catedral Santa creu. Foto: RONNY FRIMANN

Det uformelle fiskerstrøket Barceloneta er et lysår unna shoppingsenteret Maremagnum og det fancy W-hotellet, og sammen utgjør de kontrastene i en nygammel bydel - som bindes sammen av en lang og herlig strand.
 
Bo
• W Barcelona. Skal du virkelig rive i, og er av den festglade arten helst i 30 - 40 åra, er få hotell bedre egnet enn W, på en odde ut fra stranda. Dobbeltrom fra 3150 kroner.
Les mer: www.w-barcelona.com

Spise
• Å spise tapas i den lange, trange baren på legendariske El Vaso de Oro gjør du like mye for opplevelsen som for maten.
Les mer: www.vasodeoro.com

• Can Ramonet er en av de eldste tavernaene i Barcelona med røtter tilbake til 1763. De serverer tradisjonell tapas basert mye på sjømat.
Les mer: http://grupramonet.com
 
Shoppe
• Det enorme shoppingsenteret Maremagnum er et stykke unna i stil i forhold til de små, koselige gatene i Barceloneta, men begge deler er nå engang en del av bydelen. Et utall butikker, fra Desigual til Bershka.
Les mer: www.maremagnum.es

Oppleve
• L'Akvarium er et av Europas største akvarier og ligger passende til nede ved det nye havneområdet. Tunnelen der man går "inne" i vannet og hai og annet sjøliv svømmer rundt deg, er selvfølgelig et høydepunkt.
Les mer: www.aquariumbcn.com

L'EIXAMPLE: Eksklusiv shopping og modernista-arkitektur

Om Barri Gotic er Barcelonas arnested, er L'Eixample byens kommersielle nervesenter. Hovedgata Passeig de Grácia er fylt med luksuriøse butikker og elegante bygninger.

Bo
• Mandarin Oriental. Ja visst er det dyrt, men skal du noen gang virkelig rive i, så er dette hotellet blant dem som er verdt det. Basseng på taket. Pris fra 2500 kroner for dobbeltrom.
Les mer: www.mandarinoriental.com

GRACIA: Gruellparken, designet av selveste Gaudi. Foto: TORILD MOLAND
GRACIA: Gruellparken, designet av selveste Gaudi. Foto: TORILD MOLAND Vis mer

Spise
• Tapac 24 er mesterkokken Carles Abellans "husmanns"-versjon av gourmettapas. Som mini-hamburger med trøffelsmak eller fiskeboller med thaismak.
Les mer: www.tapac24.com

Shoppe
• Om du er ute etter merkevarer, trenger du ikke gjøre stort mer enn å vandre opp og ned Passeig de Grácia. Her er de alt fra internasjonal storheter som Gucci, Tommy Hilfiger, Jimmy Shoo og Armani, til lokale helter inkludert Adolfo Dominguez og Pronovias.

Oppleve
• La Sagrada Familia, Barcelonas mest kjente turistattraksjon og et landemerke som er synlig fra hele byen. Men selv om du har sett utallige bilder av Antonio Gaudis mesterverk, er man likevel ikke helt beredt på hvor imponerende denne kirken faktisk er. 180 kroner for guida tur.
Les mer: www.sagradafamilia.org

• La Pedrera, også kjent som Casa Milá, er et underlig, utfordrende fantasiland og Gaudis mest utfordrende leilighetskompleks. Ligger midt på Passeig de Gracia, og som regel vokser billettkøen godt rundt hushjørnet. Inngang 190 kroner.
Les mer: www.lapedrera.com

EL BORN / LA RIBERA: Shabby-chic partyområde.

Om det er ett distrikt i Barcelona som kombinerer byens historiske sjarm med moderne attitude, er det designerdistriktet El Born - et bohemsk nabolag med barer, designbutikker og kunstnere, populært blant turister.

Bo
• Chic & Basic Born er et enkelt hotellkonsept med 22 små, hvite rom. Moderne chillout-stemning. Med toalett midt i rommet kan det være litt vel moderne for enkelte. Har også leiligheter. Fra rundt 1000 kroner per rom.
Les mer: www.chicandbasic.com

GOTIC: Catedral Santa creu. Foto: RONNY FRIMANN
GOTIC: Catedral Santa creu. Foto: RONNY FRIMANN Vis mer

Spise
• Gaten Banys Vells er et sikkert tips for bar- og restaurantliv. Stopp gjerne på La Fianna, der du spiser på myke puter i en orientalsk atmosfære. Vogue har kalt stedet et av Spanias ti beste. Forvandles til en yrende cocktailbar utpå kvelden.
Les mer: www.lafianna.com.  

Shoppe
• I Mercat de Santa Caterina får du kjøtt, oster, skinker, sjømat, grønnsaker og alt annet du trenger for å lage ditt eget herremåltid. Kjøp gjerne med smaken av Spania hjem.
Les mer: www.mercatsantacaterina.com

• Picassomuseet er viktig for den som ønsker å skjønne mer av hva som formet geniet Pablo Picasso. Den faste utstillingen består av imponerende 3800 verk, og viser også hans dype forhold til Barcelona.
Les mer: www.museupicasso.bcn.cat

• Enkelte hevder at La Sagrada Familia er turistkirken mens Santa Maria del Mar er folkets gudshus. Havets katedral, Santa Maria del Mar, var sjømennenes og havnefolkets kirke, og er i dag et så populært sted å gifte seg at man visstnok må bestille tid opptil to år i forveien.
Les mer: www.santamariadelmarbarcelona.org

BARRI GOTIC: Der det hele startet.

Det gotiske distriktet er Barcelonas eldste bydel og hjertet i byens turisme. Her skjærer velkjente La Rambla som en kniv gjennom rutenettet av trange bakgater, der butikker, barer og kafeer frister i hundretall.

Bo
• Hotel 1898 ligger i en gammel, ærverdig bygning nederst i La Rambla. Men den største attraksjonen er det oppvarmede svømmebassenget på taket, med balinesiske solsenger og en kul bar. Pris fra cirka 1750 kroner for dobbeltrom.
Les mer: www.hotel1898.com  

Spise
• Den intime og koselige bar-restauranten Pla har vært en hit blant både lokale og turister helt siden åpningen i 1998, takket være en jevn og høy kvalitet på maten. Middelhavsmat, gjerne med asiatiske eller marokkanske alternativ.
Les mer: www.elpla.cat

Shoppe
• I El Corte Ingles, Spanias mest kjente shoppinghall, har alt du kan drømme om — og litt til.
Les mer: www.elcorteingles.es

• I de små gatene øst for La Rambla har det spanske designkonseptet Desigual flere butikker. Du finner dem for øvrig mange andre steder også, både i Eixample og El Born.
Les mer: www.desigual.com

Oppleve
• La Rambla, den hektiske turistfella med gatemusikanter, gjøglere, blomsterbutikker, kafeer og en helt enorm mengde mennesker er stedet alle elsker å hate - men som du likevel ikke kommer unna.

• Placa Reial er et av byens mest elegante og flotte torg, med høye palmetrær, middelhavsbalkonger og buede ganger der du kan sette deg ned ved et av de utallige kafébordene. Fontenen og de elegante gatelysene er Gaudis verk. Ligger rett inn fra La Rambla.

GRÁCIA: En landsby i byen.

Retromote, små gallerier og trendy boutiquer flyter sammen med barer og restauranter fra alle verdenshjørner.

Bydelen Grácia er som en liten, separat landsby i byen, trass i at det bare er tre minutter med undergrunnsbanen fra sentrumsnerven Plaza de Catalunya.

Bo
• Grácia er hovedsakelig en bydel for lokale, sentralt og perfekt for lengre opphold. Prøv en leilighet som ligger midt i bydelen. Dobbeltrom 550 kroner pr. natt.
Les mer: www.hotelsilver.com

Spise
• Det er mange studenter i Grácia, og de fleste stedene er tilpasset deres budsjett. På Plaza del Sol, Plaza de Diamant og Plaza de la Virreina er det koselige kafeer og hyggelige barer. Sol Soler på Plaza del Sol er en lokal favoritt.

Shoppe
• Små butikker dukker opp i alle de trange gatene, men Calle de Verdi og Calle de Torrijos er to av hovedårene. Gå også ned Calle Gran de Grácia med mer kjente merkevarebutikker og masse vakre Belle Epoque-bygninger.

Oppleve
• Den spektakulære Güellparken, designet av selveste Gaudí, er et steinkast unna Grácia. Ta turen en rolig formiddag og nyt både kunsten og stemningen.

Det er ikke store og imponerende severdigheter i denne bydelen. Sjarmen ligger i små butikker og livlige plazaer. Ta det piano og slapp av i sola.

EL RAVAL: Det hippeste hippe

Raval var lenge en av de dårligere bydelene i Barcelona, men er nå i ferd med å bli så hipt at det til og med er funnet opp et eget ord for å rave rundt i bydelens mange barer og puber - ravalejar.

LA SAGRADA FAMILIA: Selv om du har sett utallige bilder av Antonio Gaudis mesterverk, er man likevel ikke helt beredt på hvor imponerende denne kirken faktisk er.  Foto: TORILD MOLAND
LA SAGRADA FAMILIA: Selv om du har sett utallige bilder av Antonio Gaudis mesterverk, er man likevel ikke helt beredt på hvor imponerende denne kirken faktisk er. Foto: TORILD MOLAND Vis mer

Bo
• Hotel Jazz, perfekt beliggenhet på kanten av Raval mot Plaza Catalunya. Takterrassen med bar og basseng. Pris fra cirka 1300 kroner for dobbeltrom.
Les mer: www.hoteljazz.com

Spise
• Tapasbaren Tickets. Få hadde vel tippet at den verdensberømte kokken Ferran Adriá sitt første prosjekt etter elBulli skulle bli en tapasbar i Barcelonas tidligere kabaretdistrikt, men slik er det altså. En leken, morsom opplevelse.
Les mer: www.ticketsbar.es

Shoppe
• Vintagebutikker passer områdets profil perfekt, og ikke overraskende ligger en av Barcelonas beste vintagebutikker nettopp her. Holala Ibiza har et stort utvalg kule vintageklær, møbler, gamle bøker og retro interiørvarer.
Les mer: www.holala-ibiza.com

Oppleve
• Palau Güell skiller seg ut. Den ukjente arkitekten Antonio Gáudi vant i Lotto da han fikk i oppdrag av grev Eusebi Güell å bygge et hus som ville skille greven fra hans velstående naboer. Palau Güell er et av Gáudis tidligste verk.
Les mer: www.palauguell.cat

• De rene, hvite veggene til Museu d'Art Contemporani (MACBA) står i stor kontrast til bydelens mer loslitte fasader. Stor samling moderne kunst av både spanske og internasjonale storheter. En av byens viktigste kulturinstitusjoner. 
Les mer: www.macba.cat

TICKETS: Tapasbaren i Barcelonas tidligere kabaretdistrikt. Foto: RONNY FRIMANN
TICKETS: Tapasbaren i Barcelonas tidligere kabaretdistrikt. Foto: RONNY FRIMANN Vis mer
EL BORN: Mercat de Santa catarina. Foto: RONNY FRIMANN
EL BORN: Mercat de Santa catarina. Foto: RONNY FRIMANN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media