Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her finner du fremdeles rimelige julereiser

Folk bestiller sent i år.

HER REISER DU BILLIG:  Ingen storby er mer populær blant nordmenn enn London. Billiett til britisk jul får du ennå for under tusenlappen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HER REISER DU BILLIG: Ingen storby er mer populær blant nordmenn enn London. Billiett til britisk jul får du ennå for under tusenlappen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Det er fullt mulig å gjøre et reisekupp ennå, sier Hege Bergsløkken, sjef for Travellink Norge.

- Siden jule- og nyttårshelgen er lang i år, ser vi at mange bestiller reisen sent. Derfor er det mange billige reiser igjen.

Har du tre tusenlapper til rådighet får du en hel uke med fly og hotell flere steder.

BILLIG: Vil du reise til julemarkedet i Praha (bildet), eller en annen by i Øst-Europa, er tilbudene mange til en rimelig penge. Foto: Siv Seglem / Dagbladet
BILLIG: Vil du reise til julemarkedet i Praha (bildet), eller en annen by i Øst-Europa, er tilbudene mange til en rimelig penge. Foto: Siv Seglem / Dagbladet Vis mer

Det meste eksotiske er kanskje Marrakech, men du kan også tilbringe jula på hotell i Barcelona og flere byer i Øst-Europa til denne prisen.

Nordmenns storbyfavoritt, London, får du for under tusenlappen, om du er villig til å reise et par dager før jul og feire julaftene hos britene.

Mot strømmen
Ekstra billig bli det om du er villig til å reise på julaften eller nyttårsaften. Å gå mot strømmen er alltid smart.

Jula i år er ekstra gunstig reisemessig, mener Hege Bergsløkken i Travellink.

- Man kan både reise før jul, i romjula og rundt nyttår uten å ta ut mange fridager. I år ligger fridagene også godt til rette for å ta seg en lengre ferie, sier hun.

Rimelig
Også reisesøketjenesten momondo.no melder om rimelige reiser. Billigste reisemål til varmere omgivelser i jula er Gran Canaria til 3400 kroner tur-retur.

- Bangkok er aller mest populært, men familievennlige Gran Canaria er alltid et aktuelt reisemål, sier Julie Pedersen, pressesjef i momondo.

På Gran Canaria får du et godt hotell for rundt tusen kroner natta i jula, men du finner langt rimeligere alternativ også.

RIMELIG: Ikke bestilt noe ennå? Fortvil ikke. Ennå får du fly og hotell i en uke for tre tusen kroner. Marokko er et av stedene.Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
RIMELIG: Ikke bestilt noe ennå? Fortvil ikke. Ennå får du fly og hotell i en uke for tre tusen kroner. Marokko er et av stedene.Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet Vis mer

Pedersen ser en klar tendens til at flere ønsker seg til sol og varme i jula.

- Mange vil gjerne samle familien et annet sted enn hjemme i stua. Flere spennende reisemål som ikke koster alt for mye er nok noe av forklaringen, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media