Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Her finner du treninga som passer for deg

Ekspertenes beste tips for å komme i gang.

EFFEKTIVT: Stian Gundersen (41) trente aldri styrke før han valgte å bli PT-kunde for tre år siden. - Jeg er ganske stiv og har noen skjevheter i kroppen, og jeg tror styrketreninga hjelper, sier han. Personlig trener Stefan Oud tar ham ukentlig gjennom et program som trener bryst, rygg og bein. Her instuerer han en «Archer push-up». Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
EFFEKTIVT: Stian Gundersen (41) trente aldri styrke før han valgte å bli PT-kunde for tre år siden. - Jeg er ganske stiv og har noen skjevheter i kroppen, og jeg tror styrketreninga hjelper, sier han. Personlig trener Stefan Oud tar ham ukentlig gjennom et program som trener bryst, rygg og bein. Her instuerer han en «Archer push-up». Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer

(Dagbladet): For åttende gang har American College of Sports Medicine (ACSM) kartlagt treningstrendene i året vi har foran oss i en stor undersøkelse av over 3800 personer med kompetanse på feltet.

- Hensikten med denne undersøkelsen, er å bekrefte eller avkrefte trender som kommer og har vært, og si noe om det nye året, sier førsteamanuensis Lene Annette Hagen Haakstad ved Seksjon for idrettsmedisinske fag på Norges idrettshøgskole (NIH).

Hun understreker at det ikke finnes tilsvarende undersøkelser i Norge, men at det er grunn til å tro at vi vil se mange av de samme trendene her til lands.

- Vi henger litt etter resten av verden, så trendene kommer litt seinere hit. Men en veldig stor endring vi har sett de siste åra, er at stadig flere jenter ønsker seg synlige muskler, sier personlig trener (PT) Annema Refsnes ved Studioday.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?