Storbyferie:

Her finner du vårens billigste storbyer - og vinneren vil kanskje overraske deg

Oslo er mer enn dobbelt så dyr som den billigste.

POPULÆR OG BILLIG: Gdansk suser inn på lista over en av de billigste storbyene i Europa. Her kan du feriere til ca en tredel av prisen i forhold til Oslo.
POPULÆR OG BILLIG: Gdansk suser inn på lista over en av de billigste storbyene i Europa. Her kan du feriere til ca en tredel av prisen i forhold til Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter en av de mest snørike vintrene på mange år har mange begynt å glede seg til våren og varmere dager. Dersom du velger en storbyferie utenfor landets grenser er det muligheter til å framskynde vårstemningen med flere uker.Men hvor bør du reise dersom du vil ha mest mulig for pengene? Og hvordan skal du få flest mulig fridager for færrest mulig feriedager?

Mai har i år muligheter til tre langhelger på rad, og ved å ta ut bare ni feriedager kan du i løpet av 2018 få hele 28 feriedager.

Hit bør du reise

De billigste byene å besøke denne våren er St. Petersburg, Sarajevo og Beograd. Mens Geneve i Sveits og Reykjavik på Island fortsatt dyrest. Det viser Forex Banks ferske storybyindeks som sammenligner gjennomsnittspriser i 50 aktuelle byer som passer å besøke en langweekend.Det kommer neppe som en overraskelse at Oslo kommer dårlig ut på en lavprisoversikt.

Dersom du velger populære byer som Gdansk og Krakow slipper du unna nemlig med ca en tredel av prisen i forhold til Oslo.

Storbyindeksen viser hva det koster å feriere i de respektive land sammenlignet med i Norge (Norge = 100 indekspoeng). Ferieindeksen sammenligner forholdet mellom valutakursene og prisnivået for vanlige ferieutgifter. Opplysningene om hotellpriser kommer fra hotellsøkemotoren Trivago.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer