JÆRFISKE: Med kastenot kan du få 35 kilo fisk, sier Rune Berge fra Nærbø og Bjørn Moi (til høyre). Alle foto: KIRSTEN M. BUZZI
JÆRFISKE: Med kastenot kan du få 35 kilo fisk, sier Rune Berge fra Nærbø og Bjørn Moi (til høyre). Alle foto: KIRSTEN M. BUZZIVis mer

- Her garanterer jeg mye fisk

Og den serveres med potetgull og akevitt.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

HØG-JÆREN (Dagbladet): Men de er ikke store, de mange fjellørretene som trekkes opp av vannet denne lørdagskvelden på Jæren.

Hver for seg veier de bare noen få hundre gram.

Men til sammen blir de et skikkelig måltid når de legges på grillen i Camp Moi.

Godt fiske  I et område mellom Hæg-Jæren og Dalane finner du Rogalands beste ørretfiske.

Hvis ørreten ikke biter på, drar og fiskealtmuligmann Rune Berge fra Nærbø fram kastenota. Å fiske fjellørret med kastenot på denne måten er det nesten ingen andre som driver med.

SMÅFISK:> Mange av disse, så har du et godt måltid på grillen. Foto: KIRSTEN M. BUZZI
SMÅFISK:> Mange av disse, så har du et godt måltid på grillen. Foto: KIRSTEN M. BUZZI Vis mer

Etter et kvarter kan de to fiskeentusiastene dra i land et femtitall småørret.

I noen av vannene her er det for mye fisk, forteller Bjørn Moi.

Å fiske med kastenot er en ny opplevelse for mange. Det er fort gjort å trå litt for langt uti når fangsten skal dras i land.
  Nybegynnere på tur - Det er morsomt å se når folk som aldri har fisket før, får fisk. Vårt mål er å få folk ut i naturen, sier Bjørn Moi.

Han tilrettelegger for firmaturer og vennegjenger som vil fiske på Jæren. Han fikk nettopp forespørsel fra russiske cruisepassasjerer som vil være med på fisketur.

Med hjelp av kjentmann kan man også få tilgang til områder med mye laks. På Jæren er det gode fiskemuligheter både i sjøen, og i elvene og vassdragene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å få en laks på kroken er en drøm for mange ferske fiskere. På Camp Moi får de et minne for livet.

På grillen Fisken skal så klart tilberedes på stedet. Sprøstekt fjellørret rett fra sjøen.

GRILLKLART: Renset, vasket og klar for grillen. Foto: KIRSTEN M. BUZZI
GRILLKLART: Renset, vasket og klar for grillen. Foto: KIRSTEN M. BUZZI Vis mer

- Unger som sier at de aldri spiser fisk, har ikke spist min fisk, sier Rune Berge.

Tilberedningen er enkel.

Slik gjør du Ta ut innmaten. Vask fisken godt og tørk den like godt - hvis ikke blir det bare brøddeig.

Ha fisken i en plastpose med mel, salt og pepper og rist godt.

Ta fiskene ut av posen og legg dem på smurt folie på grill med skinnsida ned.

Stikk massevis av hull med gaffel. Det skal brukes margarin, ikke smør.

Forsiktig med varmen Stekes i fire minutter med skinnsida ned på sterk varme, deretter tre minutter på andre sida på svakere varme.

- Brent fisk smaker ikke godt, sier Rune Berge.

På tur kan den sprøstekte fjellørreten serveres med potetgull.

De voksne får gjerne en smak av den nye Jærakevitten, brent på Agder Brenneri.

• Her finner du Dagbladets artikler om Norgesferie.

JÆRAKEVITT: Brent på Agder brenneri. Foto: KIRSTEN M. BUZZI
JÆRAKEVITT: Brent på Agder brenneri. Foto: KIRSTEN M. BUZZI Vis mer