Her gjelder det å holde styr på rekkefølgen

Ellers går det veldig lett surr i røra. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du noen gang stusset over det faktum at det i noen kakeoppskrifter står at du skal begynne med å piske eggedosis, i andre at du skal piske smør og sukker hvitt først eller at du rett og slett skal blande alle ingrediensene sammen på én gang?

Rekkefølgen du tilsetter ingrediensene i til en kakerøre, har stor betydning for det ferdige resultatet.

Vil du ha en veldig luftig og fin kake -som for eksempel et sukkerbrød -skal du begynne med eggedosisen.

Når resultatet skal bli en finporet og litt saftigere kake - som denne marmorkaken - starter vi prosessen med å piske romtemperert smør og sukker eller melis luftig og hvitt før resten av ingrediensene tilsettes.

Og når det er ekstra saftige og tunge kaker som står på menyen - eksempelvis en brownie - kan du røre alle ingrediensene sammen på én gang.

Jeg elsker denne marmorkaken.

Så saftig og smakfull, og utrolig enkel å lage.

Saftig marmorkake 75 g kokesjokolade175 g romtemperert smør250 g melis100 g mandler175 g hvetemel1 1/2 ts bakepulver1 ts vaniljesukker3 egg1 1/4 dl melk

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.