Her gjelder det å holde styr på rekkefølgen

Ellers går det veldig lett surr i røra. Se video.

(Dagbladet): Har du noen gang stusset over det faktum at det i noen kakeoppskrifter står at du skal begynne med å piske eggedosis, i andre at du skal piske smør og sukker hvitt først eller at du rett og slett skal blande alle ingrediensene sammen på én gang?

Rekkefølgen du tilsetter ingrediensene i til en kakerøre, har stor betydning for det ferdige resultatet.

Vil du ha en veldig luftig og fin kake -som for eksempel et sukkerbrød -skal du begynne med eggedosisen.

Når resultatet skal bli en finporet og litt saftigere kake - som denne marmorkaken - starter vi prosessen med å piske romtemperert smør og sukker eller melis luftig og hvitt før resten av ingrediensene tilsettes.

Og når det er ekstra saftige og tunge kaker som står på menyen - eksempelvis en brownie - kan du røre alle ingrediensene sammen på én gang.

Jeg elsker denne marmorkaken.

Så saftig og smakfull, og utrolig enkel å lage.

Saftig marmorkake 75 g kokesjokolade
175 g romtemperert smør
250 g melis
100 g mandler
175 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 egg
1 1/4 dl melk

Framgangsmåte Sett stekeovnen på 180 grader og smør en brødform på 2 liter godt med smør eller legg i bakepapir.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smelt sjokoladen over vannbad eller i en mikrobølgeovn og sett den til side til avkjøling. Pisk smør og melis hvitt og luftig i en miksmaster. Det tar omlag 5 minutter.

Ha mandlene i en food processor og kjør til det har blitt helt smulete eller bruk en mandelkvern. Bland de malte mandlene med hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.

Rør rundt med en visp for å fjerne klumper i melet.

Når smør- og sukkerblandingen er ferdig, visper du inn ett og ett egg. Visp hvert enkelt godt inn før du tilsetter neste.

Ha så i melken, hvetemelblandingen og de malte mandlene vekselvis og blander det godt inn. Røren din kan skille seg eller sprekke hvis du ikke blander det inn vekselvis.

Ikke visp mer enn det som akkurat trengs for å blande røren sammen.

Hell litt over halve røren over i en annen bolle. Bland så den smeltede sjokoladen oppi miksmasterbollen til du får en jevn og fin røre.

Hell halvparten av den lyse røren oppi brødformen og fordel den jevnt utover. Så fordeler du sjokoladerøren over før du avslutter med resten av den lyse røren.

Stikk håndtaket av en skje ned i formen oppe i øverste høyre hjørne og lag et stort S-mønster i røra.

Stek kaken på nederste rille i stekeovnen i cirka 45 minutter.

Bruk en tynn kakepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt. Stikk pinnen midt ned i kaken.

Kommer den tørr ut, er kaken ferdig.

Ta ut kaken og la den avkjøles på en bakerist.

Flere oppskrifter og tips finner du på frutimian.no.