TRENINGSNARKOMAN: Bay Hill er Tuttas treningsbase når hun ikke spiller turneringer. Da trener hun gjerne opp mot åtte timer dagen. Foto: PETTER BØIFOT
TRENINGSNARKOMAN: Bay Hill er Tuttas treningsbase når hun ikke spiller turneringer. Da trener hun gjerne opp mot åtte timer dagen. Foto: PETTER BØIFOTVis mer

Her har du Suzann «Tutta» Pettersens beste Orlando-tips

Byen har mye annet å by på enn golf.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

ORLANDO (Dagbladet): Orlando er kjent for sol, sommer og ikke minst Disney. Det er også byen der Norges eneste golfstjerne har slått seg ned.

For snart ti år siden tok en purung Suzann «Tutta» Pettersen (31) det store steget opp i damegolfens største sirkus, LPGA-touren.

Siden da har Tutta vunnet ti ganger på touren, og spilt inn mer enn 50 millioner kroner i rene pengepremier. Alt fra basen i Orlando.

PÅ HJEMMEBANE: Tutta har bodd i Orlando-området siden hun pakket golfbagen og flyttet fra Norge for snart ti år siden. Foto: PETTER BØIFOT
PÅ HJEMMEBANE: Tutta har bodd i Orlando-området siden hun pakket golfbagen og flyttet fra Norge for snart ti år siden. Foto: PETTER BØIFOT Vis mer

Grunnen til at Tutta valgte Orlando er enkel: Golf.

Berømt bane Det finnes mer enn enn 25 18-hullsbaner innenfor en tremilsradius av byen. Banen Tutta har bosatt seg ved, Bay Hill, er en av Floridas beste og mest berømte.

Her har Tiger Woods vunnet sju store titler, og banen eies av Arnold Palmer, den aldrende superstjernen som fortsatt kalles Kongen.

- Golfbaner er det bare å velge og vrake i. Det finnes både private og offentlige baner, sier Tutta til Dagbladet.

Av private baner anbefaler hun i tillegg til Bay Hill, Isleworth og Lake Nona. Av offentlige baner anbefaler hun Grand Cypress, Metro West, Orange Tree, Orange County National, Champions Gate og Reunion.

Dyr bane Da Dagbladet var og besøkte Tutta tidligere i år, var det nettopp Bay Hill som var bosted. Anlegget, som ligger bare noen minutter utenfor Orlando, er et fantastisk sted å bo.

SEAWORLD: Det er verdt å få med seg et delfinshow i Seaworld. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
SEAWORLD: Det er verdt å få med seg et delfinshow i Seaworld. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Det er, i motsetning til mange av de andre store hotellanleggene i Orlando, stille og rolig.

Golfbanen tilbyr entusiastene en rå utfordring. Dessverre merker man det på lommeboka også.

Tilbud på nett En runde på Bay Hill  koster i utgangspunktet drøye 1400 kroner. Da kan det være greit å legge opp til noen runder på offentlige baner i tillegg. Da kan man spille meget gode baner for en rimelig penge.

Et godt eksempel er Hunters Creek. Der kan man spille for under 200-lappen.

I tillegg har så å si alle de store resortene flotte golfanlegg. Er man heldig, finnes det gode tilbud hvis reservasjonen gjøres på nett.

Mer enn golf Men byen har mye annet enn golf å by på.

- Når det kommer til turistattraksjoner, så er det en hel haug å velge mellom i Orlando. Disney World er jo noe som trekker både små og store, det samme gjør Epcot og Universal Studios, sier Tutta og fortsetter:

- I tillegg har vi badelandet Wet and Wild og Sea World. Noe som er veldig spennende er Discovery Cove der du kan svømme med delfiner.

Shoppingmekka For den som elsker  shopping, er Orlando et mekka. Byen har to enorme såkalte outletsentere, der merkevarer selges svært billig.

De heter begge Premium Oulets, men senteret på International Drive er det klart beste av de to.

For de mest eksklusive merkene er det Millenia Mall og Florida Mall som gjelder.

UNIVERSAL: En tur i Universal studios er en opplevelse for både store og små. Foto: NTB SCANPIX
UNIVERSAL: En tur i Universal studios er en opplevelse for både store og små. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- På disse stedene finner du alt, sier Tutta.

Middag med Tutta Etter en golfrunde på Bay Hill, tok Tutta med Dagbladet ut på middag. Da falt valget hennes på Seasons 52, en flott restaurant der flatbread (syltynn pizzabunn med diverse fyll) var en vinner til forrett.

Lammet til hovedrett var ikke stort dårligere, og de små fristelsene til dessert var en perfekt avrunding.

Det var i det hele turens beste matopplevelse, sammen med The Capital Grille.

For elskere av det japanske kjøkkenet, har Tutta også en klar favoritt.

SNØHVIT: I Disney World møter barna sine eventyrhelter. Foto ØRJAN ELLINGVÅG
SNØHVIT: I Disney World møter barna sine eventyrhelter. Foto ØRJAN ELLINGVÅG Vis mer

- Dragon Fly er en fantastisk god restaurant, forteller hun.

For alle Selv om 31-åringen har bodd i Orlando i nesten ti år, har hun ikke tilbrakt så mange netter i byens mange nattklubber. Til det står golfproffen opp for tidlig, og trener for lenge.

- Jeg kan anbefale Church Street, som ligger i Downtown Orlando. Dette er en veldig populær gate med masse utesteder, restauranter og barer. Et annet sted er Blue Martini, som ligger i nærheten av der jeg bor, sier hun.

Orlando er i det  hele tatt reisemålet som passer for alle.

Et deilig klima, turistattraksjoner ved tilsynelatende hvert eneste veikryss, et utall restauranter og nok golfbaner til å spille en ny hver eneste dag.

FYRVERKERI: I Disney World er det ikke spart på noe. Her er Askepotts slott «by night». Foto: ØRJAN ELLINGVÅG
FYRVERKERI: I Disney World er det ikke spart på noe. Her er Askepotts slott «by night». Foto: ØRJAN ELLINGVÅG Vis mer