Her har festen gått i ett de siste 30 åra

Dette er Europas beste partybyer.

IBIZA: Ibiza er en av de beste partybyene i Europa ifølge Hotels.com. Her fra «verdens største nattklubb» Privilege. Foto: LARS MYHREN HOLAND
IBIZA: Ibiza er en av de beste partybyene i Europa ifølge Hotels.com. Her fra «verdens største nattklubb» Privilege. Foto: LARS MYHREN HOLANDVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Hotellsøketjenesten Hotels.com har nå plukket ut det de mener er Europas topp ti party-byer og steder.

Her finner du steder for enhver smak og lommebok, og som passer perfekt om du ikke vil slappe av i ferien.

- Disse byene kan by på pulserende stemning, sjekking og svært høy partyfaktor, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com, i en pressemelding.

Ibiza Ifølge hotellsøketjenesten er Ibiza kanskje verdens fremste partyplass på godt og vondt, ettersom det de siste 30 årene så å si har vært en sammenhengende fest på middelhavsøya.

Den har særlig vært kjent som hovedsete for trance, house og tekno, men i 2005 ble det en endring i øyas partyprofil da rockefestivalen Ibiza Rocks ble arrangert for første gang.

Ibiza er den 14. største øya i Middelhavet, og som Dagbladet tidligere har skrevet reiser gjerne festfolket til de to byene Eivissa og Sant Antoni.

Amsterdam Nederlands hovedstad har også mye for deg som foretrekker heftig og tradisjonell festing.

Er særlig kjent for sine nattklubber, spesielt i områdene Rembrantplein og Leidseplein. 

TEL AVIV: Full fest på et tak i Tel Aviv i juni i år, mens den årlige homoparaden går forbi like ved. Festen ender til slutt på stranda i byen, som flere ganger har blitt kåret til en av verdens beste strender. Foto: AMIR COHEN/REUTERS/NTB SCANPIX REUTERS
TEL AVIV: Full fest på et tak i Tel Aviv i juni i år, mens den årlige homoparaden går forbi like ved. Festen ender til slutt på stranda i byen, som flere ganger har blitt kåret til en av verdens beste strender. Foto: AMIR COHEN/REUTERS/NTB SCANPIX REUTERS Vis mer

Helgen i Amsterdam starter ifølge Hotels.com allerede på onsdag og varer til og med søndag.

St.Tropez De rike, berømte og bortskjemtes lekegrind. Du må sørge for at det er godt dekning på kontoen før du kaster deg ut i nattelivet her.

Ønsker du å oppleve St.Tropes uten å bruke alle feriepengene, kan du ha Cannes eller Nice som utgangspunkt for en natteutflukt hit, anbefaler Hotels.com.

Vil du ta det litt roligere? Ta turen til «Polens St. Tropez», som franskmennene kaller den polske byen Sopot. Byen som på 1920-tallet var et av de meste glamorøse feriestedene for det europeiske borgerskapet.

Ios Den greske øya hører til øygruppa Kykladene, har 2000 fastboende, og er ifølge Hotels.com  en partyby for deg med studenbudsjett i ferien.

I praksis finner du ikke mer enn en havn, strender og det som ser ut som en typisk vakker og søvnig gresk by, men på nattestid eksploderer det lille bytorget i Khora på Ios i en vanvittig fest både inne på barene og utendørs.

Har ingen egen flyplass, og du må ta ferge fra naboøyene Naxos, Paros eller Mykonos. Dette har vært backpackernes partysted siden 1970-tallet.

Newcastle I byen på nordøstkysten av England ligger puber og nattklubber på rekke og rad.

Siden det både er fly- og båtforbindelse fra Norge, har Newcastle i en årrekke lokket til seg festglade nordmenn.

Du finner flest utesteder i områdene The Bigg Market og Quayside. Gå til Collingwood Street, populært kalt diamantstripa, om du er blant de mer sofistikerte.

Tel Aviv Israels nest mest folkerike by tiltrekker seg rundt 2,5 millioner turister hvert år, og byens strender blir stadig rangert blant verdens beste.

AMSTERDAM: Fra nattklubben Bitterzoot i Amsterdam. Byen er i toppsjiktet blant Europeiske partybyer, mener Hotels.com. Foto: ESPEN RØSTFoto: Espen Røst / Dagbladet
AMSTERDAM: Fra nattklubben Bitterzoot i Amsterdam. Byen er i toppsjiktet blant Europeiske partybyer, mener Hotels.com. Foto: ESPEN RØST Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

I fjor omtalte National Geographic Tel Aviv som Middelhavets Miami Beach.

Ifølge Hotels.com, kalles byen ofte for «byen som aldri stopper opp», og var lenge beryktet for sine elleville strandfester.

Nattelivet i Tel Aviv har blitt beskrevet som et mekka for verdensvante livsnytere, men smør deg med tålmodighet - køene til de hippeste klubbene kan være veldig lange.

Tel Aviv havner også på Lonely Planets liste over de meste ultimate partybyer i verden, i godt selskap med Beograd, Montreal, Buenos Aires, Dubai, greske Thessaloniki, La Paz, Cape Town, Baku og Auckland.

Budapest Ungarns hovedstad seiler opp som Øst-Europas ubestridte partysentrum, skriver Hotels.com.

Begynn kvelden på en av de elegante barene eller kaféene omkring Liszt Ference torget, og fortsett ved en av byens mange klubber.
 
Mest berømt er det ombygde skipet A38 som ligger på Donau på Buda-siden.

Vil du slappe av mellom slagene kan du besøke et av byens mange bad.

Budapest er den eneste hovedstaden i Europa med termalvann, og det gamle Szechenyi-badet som Dagbladet besøkte i fjor er fortsatt ett av Europas største bad.

Reykjavik Islendinger er som nordmenn - det er helgen som gjelder. Siden alkoholprisene holder nordisk nivå, tar ikke stemningen seg opp på byen før vorspielene setter sitt preg på bybildet etter midnatt.

EVENTYRBY: Hvitkalkede landsbyhus lyser som små oaser på øya Ios. Den greske øya hører til øygruppa Kykladene, har 2000 fastboende, og er ifølge Hotels.com  en partyby for deg med studenbudsjett i ferien. Foto: GEIR BØLSTAD
EVENTYRBY: Hvitkalkede landsbyhus lyser som små oaser på øya Ios. Den greske øya hører til øygruppa Kykladene, har 2000 fastboende, og er ifølge Hotels.com en partyby for deg med studenbudsjett i ferien. Foto: GEIR BØLSTAD Vis mer

Selv med bare 120 000 innbyggere kan Reykjavik smykke seg med den uoffisielle tittelen «Nordens nattelivshovedstad», skriver Hotels.com.

De fleste drar til Laugavegur der byens 100 kaféer ligger på rekke og rad, men som på kveldstid blir til barer.

Det islandske ordet for pub-til-pub-runde er rúntur, og det er nok å velge i. Møter du opp før midnatt, slipper du å kaste bort mesteparten av kvelden i kø.  

München Ifølge Hotels.com slår München Berlin når det kommer til partyfaktor.

Her starter kvelden på Bierhallen eller Biergarten, hvor den største, Hirschgarten, tar så mange som 8000 gjester.

Når disse stenger rundt midnatt, går turen videre til nattklubbene. Her finner man noe for enhver musikksmak. En av dem, Klangwelt, er en gigantisk nattklubb som dekker mer enn 3000 kvadratmeter.

München er også et ettertraktet reisemål for homofile partyløver, og området Glockenbachviertel huser en rekke homse- og lesbeklubber.

En partyby har München vært lenge, og det var som Dagbladet skrev i fjor på en ekslusiv nattklubb i München at dronning Silvia og kong Carl Gustav virkelig fant tonen under OL i 1972.

Istanbul Med mer en 13 millioner innbyggere, og en fot i både Europa og Asia, er Istanbul en opplevelse også på utelivsfronten.

POPULÆR: Siden åpningen i 2003 har baren på Hotel 101 vært en populær mellomstasjon, før turen går videre til bydelens utesteder. Foto: HÅKON EIKESDAL
POPULÆR: Siden åpningen i 2003 har baren på Hotel 101 vært en populær mellomstasjon, før turen går videre til bydelens utesteder. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer

Her er det lurt å vite hvor du skal på forhånd, skriver Hotels.com.

På den europeiske siden av byen er det gaten Istiklal Caddesi og sidegatene rundt som har størst konsentrasjon av barer og utesteder. Du kan også gå i områdene omkring Galata-broen og Sultanahmet.

På asiatisk side er det områdene Kadikoy og Caddebostan som gjelder, mens forstaden Ortakay hovedsete for de råeste dansestedene i sommerhalvåret.

«Luktene og lydene forteller deg om en metropol som syder og koker 24 timer i døgnet», beskrev Dagbladets journalist Istanbul tidligere i år, og kalte byen en gedigen forundringspakke.