SOVEROM: Soverommet i den hvite kuben er åpent ut mot spisestuen. FOTO: Gaston Bergeret
SOVEROM: Soverommet i den hvite kuben er åpent ut mot spisestuen. FOTO: Gaston BergeretVis mer

Her henger soverommet

Da veggene var revet ned, ble taket tatt i bruk.

Den 50 kvadratmeter store leiligheten i utkanten av Paris har bare ett soverom, og det er en hvit kube som henger i taket.

- Kunden, som var et ungt par, ønsket kun et rom da den lille leiligheten skulle renoveres i 2005, forteller Camille fra arkitektkontoret Emmanuel combarel dominique marrec. til klikk.no.

Leiligheten har ellers et hovedrom, kjøkken og bad.

Åpent rom Renoveringen av denne studioleiligheten innebar å fjerne alle vegger og rominndeling for å skape en helt åpen planløsning. Samtidig skulle de eliminere behovet for et ekstra rom ved å skape et volum i taket i form av en hvit kube.

Camille understreker at det gjelder å finne smarte løsninger når man ikke har ubegrenset med plass.

Kuben under taket skulle fungere som soverom, og på den måten utnytte den lille plassen og takhøyden på 3,70 meter på det høyeste. Den originale løsningen skulle skape uvanlige og kreative måter å leve på.

- Det var høyt under taket i studioleiligheten, men ikke høyt nok til å lage to etasjer, forklarer Camille. Så vår oppgave var å skape et ekstra rom, ved å bruke takhøyden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omvendt romfølelse Tanken til arkiteketene var å bytte om på betydningen og kvalitetene til rommene, for å skape spennende kontraster i form og funksjon.

- Soverommet, som er et intimt og privat rom, blir et blikkfang som skaper nysgjerrighet, forklarer Camille. Det er åpent og synlig ut mot ut mot spisestuen, som i utgangspunktet er et sosialt rom.

Kanten av den hvite kuben egner seg også til å sitte på, og kan brukes som en benk. På denne måten blir rollene byttet om og det sosiale rommet blir privat, og omvendt.

Nøytrale fargevalg Kundene hadde også et krav om nøytral fargebruk.

SVEVENDE SOVEROM: Kuben som utgjør soverommet, henger fra taket FOTO: Gaston Bergeret
SOVEROM: Soverommet i den hvite kuben er åpent ut mot spisestuen FOTO: Gaston Bergeret
BOKS I ROMMET: Den franske leiligheten har soverommet bygget i en boks. FOTO: Gaston Bergeret
SAMLERE: Eierne av leiligheten ønsket seg nøytrale flater for å kunne vise frem kunsten sin. FOTO: Gaston Bergeret
ALT I ETT ROM: Plassutnyttelsen er maksimal. Her er badet. FOTO: Philippe Ruault
KJØKKEN: Ved siden av spisestuen er det et lite kjøkken. FOTO: Gaston Bergeret
PLANTEGNING: Leiligheten er smal og lang med kuben sentrert i midten. FOTO: Gaston Bergeret
SNITT: En kreativ løsning på soverommet gjør at takhøyden blir godt utnyttet i denne leiligheten FOTO: Gaston Bergeret

- De eier et kunstgalleri og ønsket en nøytral leilighet slik at de kunne presentere kunsten sin slik de gjør i galleriet sitt, forteller Camille. Derfor falt valget på hvitt, legger hun til.

Kuben er bygget opp av en stålstruktur som er dekket med trepanel. Både gulv, vegger, tak og kuben har deretter blitt malt med hvit Polyuretan.

- Begrensningene vi først fikk, om å ikke skape et esktra rom har resultert i en kreativ løsning med en sentral øy, som selve hjertet i leiliheten, sier Camille

Les også:
Her finner du de kuleste interiørbildene
Sjekk den smarte leiligheten
Dette flotte huset var egentlig en låve
Dette gir menn lyst til å brodere

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

HVITT: Eierne ønsket nøytrale farger på vegger, tak og gulv slik at de selv kunne tilføre farger i form av kunst og innredning. FOTO: Gaston Bergeret
HVITT: Eierne ønsket nøytrale farger på vegger, tak og gulv slik at de selv kunne tilføre farger i form av kunst og innredning. FOTO: Gaston Bergeret Vis mer