Her hopper han ned i et av Nord-Europas dypeste juv

Sammenligner hoppet med scene fra Ringenes herre. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KÅFJORD (Dagbladet): - Dette blir Europas trangeste strikkhopp, daglig leder i Strikkhopp og sånt, Petter Kvalsvik til Dagbladet:

- Jeg kunne nok sagt det trangeste i hele verden, men begrenser jeg det til Europa har jeg iallefall ordene i behold, fortsetter han fornøyd.

Kåfjord kommune vedtok sist uke at det blir strikkhopp i organisert form fra nyvinningen Gorsabrua i Fossejuvet. I videoen over kan du se et av hoppene fra bruåpningen i fjor.

Nå blir det prøvehopping i juli. I starten av august kan også du få prøve deg på strikkhopping, i det som ifølge ordfører Bjørn Inge Mo er et av Norges og også Nord-Europas dypeste juv.

Helt skjelven Kvalsvik har har selv hoppet strikk i 20 år, men å slippe seg ut fra Gorsabrua er noe av det mest vanvittige han har vært med på: - Jeg ristet som en gammel totakter etterpå. Det var en mektig opplevelse, sier han.

Kvalsvik sammenligner entusiastisk hoppet i Fossejuvet med scenen i Ringenes herre-triologien, der trollmannen Gandalf faller ned i dypet etter å kjempet mot den onde balrogen:

- Det langt og trangt, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer