Her investerer du bare i et tomt glass og henger det i ei snor rundt halsen

Er det ett sted høsten ikke er kjedelig, er det i Piemonte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): Er det ett sted høsten ikke er kjedelig, er det i Piemonte.

I en av Italias viktigste vinregioner feires at en ny årgang vin er sikret med flere festivaler. I tillegg er området et av Italias fremste matmekka.

En vinelskers paradis Piemonte er en av Italias fremste vinproduserende regioner både i kvantitet, og ikke minst i kvalitet. Ikke noen annen region kan skimte med så mange ulike kvalitetsstemplede viner: Barbera, Barolo, Barbaresco, Dolcetto, Nebbiolo, Grignolino, Moscato og Asti Spumante er noen.

Flere av vinene har navn etter sine opprinnelige landsbyer, og uansett om du svinger til høyre eller venstre kommer du forbi steder kjente fra flaskeetikettene på Polet. Og ukjente. Men de produserer vin der også.

I Calosso kommune i Asti-distriktet er det beskjedne 1300 innbyggere, men formidable 400 vingårder.

Den ene av disse vingårdene er Cascina Castagna, og bøndene heter noe så ulatinsk som Hilde Ljungstrøm og Morten Johansen. Her tar de imot til overnatting i nyrenoverte ferieleiligheter og ønsker velkommen med et glass fra egen avling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer