KONGEKLATRING: Ena prøver seg i klatreburet i Kongeparken. Alle foto: Sonja Holterman
KONGEKLATRING: Ena prøver seg i klatreburet i Kongeparken. Alle foto: Sonja HoltermanVis mer

Her kan barna løpe fritt

I Kongeparken finner du tivoli, klatrebur og bamser integrert i terrenget.

||| ÅLGÅRD: Tre mil sør for Stavanger ligger en gedigen plastutgave av Gulliver i terrenget.

Han har vært Kongeparkens varemerke siden oppstarten for mer enn 20 år siden. Nå er Gulliver blir demontert, litt etter litt, og erstattet med flere attraksjoner. Bamsene er blitt parkens varemerke, og parken passer perfekt for små barn. Men de store kjeder seg ikke de heller.
  Høydeskrekken Det som tidligere var et fuglebur er nå et bur for dem som vil fly.

- Den første lina vi måtte over var så skummel at jeg bare ville snu, sier Ena (10).

SJOKOLADE: Olai har nytt godt av sjokoladefabrikken.
SJOKOLADE: Olai har nytt godt av sjokoladefabrikken. Vis mer

Hun klarte å gjennomføre den lange løypa i høydeburet. Med klatresele, karabin og tau balanserer man på line, klatrer i nett og henger etter armene, 13 meter over bakken. Man går ikke inn dit om man har høydeskrekk, men kan komme ut med den.

Kongeparken har 40 attraksjoner, og flere av dem er for folk som selv vil være aktive. En av årets tre nyheter er et luft-klatretårn, morsom mestring for både små og store. Tiltetårnet og styrkeprøven Sverd i stein er de to andre nye attraksjonene i parken.

Sjokoladefabrikken Sjokoladefabrikken har vært der i mange år, og er fortsatt et av de mest populære stoppene i parken. Så populær at voksne som egentlig er nektet adgang nå får sin egen guiding hver dag klokka 17.30.

AKTIV: Sondre, Albin og Ena finner mye morsomt i Kongeparken.
AKTIV: Sondre, Albin og Ena finner mye morsomt i Kongeparken. Vis mer

- Vil du smake? spør Olai (3). Men det er ikke mye han er villig til å gi bort. Den varme sjokoladen han selv har lagd slikker han i seg på et blunk.

For bursdagsbarna Kongeparken er en rimelig park. Høydeskrekken og hesteriding er de eneste attraksjonene man må betale ekstra for, og man får låne vogner og 3D-kamera gratis.

Det er lite kjøpepress i parken, og i spilleområdet kan man bruke gullpenger som man selv har tjent med å drikke et beger tran. Man kan grille medbrakt mat eller kjøpe sunn eller mindre sunn mat i parken.

I BÅT: Albin koser seg på vannet.
I BÅT: Albin koser seg på vannet. Vis mer

Prisene er heller ikke avskrekkende. Har du bursdag, spanderer Kongeparken inngangsbilletten, resten av moroa må du stå for selv.