Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her kan du bo i en ping-pong-racket

Har fantastisk utsikt fra skaftet.

150 METER HØYT:  Ping-pong-rackethotellet vil koste 300 millioner yuan - 250 millioner norske kroner -  og skal være en del av en større idrettspark. Illustrasjon: HUAINAN MUNICIPAL BUREAU OF SPORTS
150 METER HØYT: Ping-pong-rackethotellet vil koste 300 millioner yuan - 250 millioner norske kroner - og skal være en del av en større idrettspark. Illustrasjon: HUAINAN MUNICIPAL BUREAU OF SPORTS Vis mer

(Dagbladet): Et hotell designet som en 150 meter høy ping-pong-racket, skal ifølge China Daily bygges i byen Huainan, i Anhiu-provinsen i Kina. 

Hotellet vil koste 300 millioner yuan - 250 millioner norske kroner -  og skal være en del av en større idrettspark.

Perfekt hotellfasong Hotellet blir tredelt: Den øverste delen, altså enden av skaftet, vil være åpent for folk som vil nyte utsikten. Den midterste delen vil inneholde hotellrom, mens den nederste vil bestå av konferanselokaler.

- En stående ping-pong-racket er en perfekt arkitektonisk form på et hotell, sier Jin Chang, direktør i selskapet bak utbyggingen - Huainan Municipal Bureau of Sports, til China Daily.

Ifølge Pretty News vil vinduene på hotellrommene være runde, slik at hotellet på utsiden skal se ut som det har sammen strukturen som på en ekte bordtennisracket.

1,5 milliarder Alle bygningene i idrettsparken er designet av den anerkjente arkitekten for idrettsbygg Mei Jikui, skriver China Daily.

Og Jikui har ikke nøyd seg med bare å tegne et ping-pong-rackethotell.

IDRETTSINSPIRERT: Stadionet i idrettsparken er utformet som en amerikansk fotball. Treningssenteret har fotballfasong. Et andre stadion skal se ut som en basketball, men svømmeanlegget er formet som en volleyball. Illustrasjon: HUAINAN MUNICIPAL BUREAU OF SPORTS
IDRETTSINSPIRERT: Stadionet i idrettsparken er utformet som en amerikansk fotball. Treningssenteret har fotballfasong. Et andre stadion skal se ut som en basketball, men svømmeanlegget er formet som en volleyball. Illustrasjon: HUAINAN MUNICIPAL BUREAU OF SPORTS Vis mer

Stadionet i idrettsparken er utformet som en amerikansk fotball. Svømmeanlegget er formet som en volleyball. Treningssenteret har fotballfasong, og et siste stadion skal se ut som en basketball.

Anlegget vil samlet koste 1,5 milliarder norske kroner.

Huainan Municipal Bureau of Sports har, ifølge China Daily, signert en avtale med China Sports Industry Group, som sier at anlegget skal brukes til konkurranser på internasjonalt nivå de neste 20 årene.

Idrettsarkitekttur Det er ikke første gang idretten har inspirert arkitekter når nye hoteller har sett dagens lys, skriver AOL.com.

I forbindelse med verdensmesterskapet i rugby i Frankrike i 2007, ble det blant annet bygget et hotell som ser ut som en rugbyball.

I de 44 dagene mesterskapet varte kostet én overnatting på rugbyhotellet 55 000 norske kroner.

RACKETHOTELL: Håndtaket på racketen vil være åpen for turister som ønsker å nyte utsikten over byen Huainan. Illustrasjon: HUAINAN MUNICIPAL BUREAU OF SPORTS
RACKETHOTELL: Håndtaket på racketen vil være åpen for turister som ønsker å nyte utsikten over byen Huainan. Illustrasjon: HUAINAN MUNICIPAL BUREAU OF SPORTS Vis mer

The Jumeirah Beach Hotel i Dubai er utformet som en bølge som skal passe til landets ikoniske seilformede hotell, Burj al Arab.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media