Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her kan du drømme deg bort til sju paradisøyer i ett og samme land

I Malaysia finner du noe for alle.

LANGKAWI: I dag er dette Malaysias feriestjerne, med så mange luksusresorter at du ikke klarer å velge.  Foto: MALAYSIA TOURISM
LANGKAWI: I dag er dette Malaysias feriestjerne, med så mange luksusresorter at du ikke klarer å velge. Foto: MALAYSIA TOURISM Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): Fra kosmopolitisk sjarm på Penang, til hippiestemning på Perhentian eller skikkelig luksus på Langkawi. Malaysias øyer har noe for alle.

• Vest, fra nord til sør

Langkawi - best for luksus Hummermiddag i solnedgang, late dager ved et evighetsbasseng, eller en drink på din private terrasse? Om dette er ferien du drømmer om, så er Langkawi din ferieøy.

LANGKAWI: Ingen andre malaysiske øyer har like mange luksuriøse og flotte hotell som nettopp Langkawi.  Foto: ANDAMAN HOTEL
LANGKAWI: Ingen andre malaysiske øyer har like mange luksuriøse og flotte hotell som nettopp Langkawi. Foto: ANDAMAN HOTEL Vis mer

Ingen andre malaysiske øyer har like mange luksuriøse og flotte hotell som nettopp Langkawi.

Langkawi var i mange år et folketomt og bortgjemt sted, inntil statsminister Mahatir Mohamed - mannen som også sørget for å få bygget Petronas-tårnene i Kuala Lumpur - i 1986 bestemte at Langkawi skulle bli en resortøy og i tillegg erklærte den for taxfree-område.

I dag er dette Malaysias feriestjerne, med så mange luksusresorter at du ikke klarer å velge.

image: Her kan du drømme deg bort til sju paradisøyer i ett og samme land

Slik kommer du hit:
Langkawi ligger på vestkysten, helt på gensen mot Thailand, men har likevel de beste flyforbindelsene av alle øyene med mange daglige avganger til både Kuala Lumpur, Singapore og Penang. Pris fra 150 kroner én vei med Airasia.

Penang - mat og kulturarv Penang er en historisk viktig øy der hovedstaden Georgetown fort setter deg tilbake til en svunnen tid, og maten tar deg til himmelen.

Georgetown er den byen i Sørøst-Asia som har flest bygninger fra før andre verdenskrig, så her vandrer du i et vakkert museum av georgianske bygninger og stilsikre omgivelser.

Byen kalles gjerne «Orientens perle» og er selvfølgelig på UNESCOs verdensarvliste.

PENANG: Chinatown street i Georgetown. Foto: MCKAY SAVAGE / CREATIVE COMMONS
PENANG: Chinatown street i Georgetown. Foto: MCKAY SAVAGE / CREATIVE COMMONS Vis mer

Den aller største attraksjonen er ikke husene - men maten. Finnes ikke bedre i hele Malaysia, enten du vil ha indisk, italiensk eller malaysisk.

Slik kommer du hit:
Penang har internasjonal flyplass på øya, og Airasia flyr til Pengang blant annet fra Singapore, Kuala Lumpur, Katmandu, Hongkong, Beijing og en rekke andre destinasjoner. Pris fra 150 kroner én vei.

Pangkor - elsket av lokale Den lille øya Pangkor er trass sin minimale størrelse, en av de mest populære øyene når malayer selv skal på strandferie. Den er lett tilgjengelig, og proppfull av lokale i helgene.

Pangkor er en øy du drar til for å slappe av, slikke sol og spise en romantisk middag på kvelden med din kjære.

Her er det ikke mye natteliv å snakke om, til gjengjeld er det nok av lokal sjarm, vennlige folk, strender med god plass og hotell i alle prisklasser - fra skikkelig luksus til koselige familiehotell.

Slik kommer du hit:
Berjaya Air har daglige flyginger fra Subang Airport i utkanten av Kuala Lumpur. Koster omtrent det samme som taxi for to, men tar kortere tid.

Taxi til Lumut på fastlandet, tre timer fra Kuala Lumpur, cirka 1000 kroner, og en halv time med ferje herfra.

PANGKOR: Pangkor er en øy du drar til for å slappe av, slikke sol og spise en romantisk middag på kvelden med din kjære. Foto: PHALINN OOI / CREATIVE COMMONS
PANGKOR: Pangkor er en øy du drar til for å slappe av, slikke sol og spise en romantisk middag på kvelden med din kjære. Foto: PHALINN OOI / CREATIVE COMMONS Vis mer

• Øst, fra nord til sør

Perhentian - Hippieparadis De er kanskje ikke så lette å komme til, men belønningen er desto større for den som tar turen. Det gamle hippieparadiset Perhentian har ikonisk status blant backpackere.

Og med god grunn - vannet er så klart at du bare kan snorkle fra stranda og rett inn i fargerike fiskestimer. Tidligere fiskere, nå turguider, tar deg også gjerne ut i båt for å svømme med hai og skilpadder.

Om kvelden slenger barene fargerike puter utover stranda, setter på beroligende musikk og serverer iskalde fristelser.

PERHENTIAN: Det gamle hippieparadiset Perhentian har ikonisk status blant backpackere.
 Foto: MALAYSIA TOURISM
PERHENTIAN: Det gamle hippieparadiset Perhentian har ikonisk status blant backpackere. Foto: MALAYSIA TOURISM Vis mer

Slik kommer du hit:
Airasia flyr mange ganger om dagen fra Kuala Lumpur til Kota Bharu, som i seg selv en herlig destinasjon. Priser fra  180 kroner én vei.

Ta taxi til havnebyen Kuala Besut og ferje derfra. 

Redang - luksuriøs sommerferie Øygruppen Redang består av hele ni øyer, som man gjerne kan øyhoppe mellom. Og her finner du langt mer enn bare fine strender.

Om du blir lei av sand, har Redang nok av andre attraksjoner. Her er vakker natur og et rikt dyreliv, inkludert aper, hjort og øgler.

REDANG: 
Under det krystallklare vannet er masse fargerike koraller, så snorkling og dykking er hovedattraksjonene.  Foto: SAM CHEONG / CREATIVE COMMONS
REDANG: Under det krystallklare vannet er masse fargerike koraller, så snorkling og dykking er hovedattraksjonene. Foto: SAM CHEONG / CREATIVE COMMONS Vis mer

Redang er i motsetning til backpackerøya Perhentian, et ganske luksuriøst reisemål med hovedsakelig lekre resorter. Så ikke overraskende er det flyplass på øya, som dermed er langt mer tilgjengelig enn naboen i nord.

Under det krystallklare vannet er masse fargerike koraller, så snorkling og dykking er hovedattraksjonene.

Slik kommer du hit:
Berjaya Air flyr hit fra Kuala Lumpur Subang flyplass og Singapore Changi flyplass. Pris fra rundt 350 kroner én vei.

Tioman - kjendisøya Tioman ble kåret til en av verdens vakreste øyer av Time magazine tilbake på 1970-tallet, og har siden vært et populært stoppested på turistruta.

TIOMAN: Tioman klart å beholde den opprinnelige stemningen som en gang i tiden gjorde øya så berømt. Foto: JORGE CANCELA / CREATIVE COMMONS
TIOMAN: Tioman klart å beholde den opprinnelige stemningen som en gang i tiden gjorde øya så berømt. Foto: JORGE CANCELA / CREATIVE COMMONS Vis mer

Likevel har Tioman klart å beholde den opprinnelige stemningen og naturen som en gang i tiden gjorde øya så berømt.

Havet rundt øya er marin nasjonalpark, og livet under vann er rikt og variert. På land støter du garantert på en av de gigantiske øglene som vandrer rundt i søken etter mat.

Slik kommer du hit:
Berjaya Airways flyr hit fra Kuala Lumpur og Singapore, pris fra cirka 350 kroner én vei. Det går også ferje fra Mersing og Singapore. I lavsesong fra november til mars går det færre ferjer.

Tinggi - Robinsonøya Sør for Tioman ligger en rekke mindre øyer, inkludert den hvor forrige robinsonekspedisjon ble filmet.
 
Er du på jakt etter et virkelig avsidesliggende og idyllisk sted, er det i denne øygruppa du skal lete. Øya Tinggi og de enda mindre omkringliggende øyene er noe av det mest uberørte du vil finne i Malaysia - her er det garantert ikke krangel om plassen på stranda.

Er det øde nok for Robinsonekspedisjonen, er det vel øde nok for deg.

Slik kommer du hit:
Det er selvfølgelig ikke flyplass på øyene, men det går ferje til Tinggi fra Marsing på fastlandet. Derfra kan du leie lokal båttaxi. Ellers henter hotellene deg fra Tanjung Leman på fastlandet.

TINGGI: Er du på jakt etter et virkelig avsidesliggende og idyllisk sted, er det i denne øygruppa du skal lete. Foto: MALAYSIA TOURISM
TINGGI: Er du på jakt etter et virkelig avsidesliggende og idyllisk sted, er det i denne øygruppa du skal lete. Foto: MALAYSIA TOURISM Vis mer