Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her kan du få rabatt, men du kommer ikke til å bruke den

Vi har dratt på rabattjakt. Sjekk rettighetene dine her!

RIMELIG LUKSUS: Gjennom OBOS kan du få rabatt på  luksushotellet Borgo Magliano i Toscana. FOTO: Borgo Magliano
RIMELIG LUKSUS: Gjennom OBOS kan du få rabatt på luksushotellet Borgo Magliano i Toscana. FOTO: Borgo Magliano Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyreiser, hotell, leiebil, mat og inngangsbilletter. Det koster å dra på familieferie. En undersøkelse utført av analyseselskapet Synovate for Nordea viser at barnefamilier i snitt har planlagt å bruke 13 prosent mer på ferie i år enn i fjor.

Heldigvis finnes smarte rabatter for de av oss som ønsker å leve godt - også til høsten.

Medlemskap i en rekke foreninger og organisasjoner gir nemlig rabatt på alt fra feriehus og hoteller til fornøyelsesparker og leiebiler.

Lønnsom rabattjakt - Rabattjakt lønner seg, men det ser ut til at folk benytter seg av rabatter i liten grad, sier kommunikasjonssjef i Forbrukerrådet Jarle Oppedal.

Selv har han vært medlem i OBOS siden 1989 uten å ha sjekket ut rabattene.

- Jeg ble medlem i OBOS på grunn av forkjøpsretten, ikke rabattene. Derfor tenker jeg heller ikke på rabattene, konstaterer han.

Også forbrukerøkonom i Nordea Bank Norge, Christine Warloe, mener rabatter kan være lønnsomme. I sommer ferierer hun og familien litt billigere takket være OBOS-rabatten.

- Vi leier feriehus i Sverige fra Novasol. Gjennom medlemskapet i OBOS får vi 10 prosent avslag på prisen.

Hun innrømmer at rabatten kom til ved en tilfeldighet.

- OBOS har veldig mange forskjellige tilbud, men det er fort gjort å glemme å sjekke. Det gjelder å følge med. Det var en tilfeldighet som gjorde at jeg kom over rabatten, forklarer forbrukerøkonomen.

Norsk prutekultur Oppedal trekker frem den norske prutekulturen som en mulig årsak til den labre rabattinteressen.

- Dette blir ren synsing fra min side, men kanskje blir det å ta i bruk rabatter en slags indirekte pruting? Vi vet jo at nordmenn ikke er spesielt glad i å prute, sier han.

Han påpeker også at nordmenn er vant med høye priser.

- Derfor er vi kanskje ikke så opptatt av å finne bedre tilbud? Det koster også tankevirksomhet og tid å finne rabatter. Vi vet for eksempel at det er mange som ikke orker å bytte bank, selv om det absolutt er penger å tjene på det, forklarer kommunikasjonssjefen

Han ønsker også å presisere at ikke alle rabatter er lønnsomme.

- Vi har et eksempel på et fagforeningsmedlem som utnyttet seg av fagforeningens forsikringstilbud. Da vi ringte forsikringsselskapet viste det seg at vi fikk tilbud om et enda rimeligere tilbud uten medlemskapet, forteller han.

Rabatt på Tusenfryd i august - Mitt inntrykk er at medlemsrabattene våre er populære. Du sparer fort inn det det koster å være medlem i OBOS ved å benytte deg av noen av rabattene, sier Tyra T. Tronstad, kommunikasjonsrådgiver i OBOS.

- Noe av det som er mest relevant for barnefamilier akkurat nå er rabatten på inngangsbilletten til Tusenfryd og Sommerland i Bø hverdager i august. Den ordinære prisen for voksne på Tusenfryd er 385 kroner, men med vår rabatt blir prisen 290 kroner. Der er det penger å spare for store familier, sier hun.

Hun forteller at den nyeste OBOS-rabatten gir medlemmene rimelig hotellovernatting over hele Norge.

- OBOS Hotellferie er nytt av året. Konseptet består av en pakke hvor du kan få kjøpt to netter på hotell til en gitt pris. To for en for inngangsbilletten til Legoland er også en populær rabatt For ikke å snakke om 30 prosent avslag på leiebil hos AVIS, legger Tronstad til.

OBOS er langt fra den eneste organisasjonen som kan skilte med fristende sommerrabatter.

Er du medlem hos en av disse selskapene? Sjekk om rabattene passer for deg.

NAF 10 prosent rabatt på nærmere 1800 hoteller i Norge og Europa. 500 av disse hotellene finner du ved å søke i NAFs hotellguide. Rimeligere camping på 291 campingplasser i Norge. 10 prosent rabatt på alle feriehusene til Novasol. 10 prosent rabatt på feriehus fra Sembos. Billigere bilutleie hos Hertz. Rabatt på reiser med fergeselskapet DFDS Seaways. Her finner du alle NAFs medlemsfordeler.

OBOS OBOS Hotellferie gir rimelig hotellopphold i Norge. 15 til 25 prosent avslag på hotellrom og leiligheter i Toscana. OBOS-rabatt på TusenFryd og Bø Sommerland hverdager i august. To for en på inngangsbilletten på LEGOLAND. Inntil 30 prosent rabatt på leiebil hos Avis 25 prosent rabatt på inngangsbilletten til Norsk Folkemuseum, Nobels Fredssenter og Eidsvoll 1814. Sjekk alle OBOS-rabattene her.

Smart Club Medlemstilbudet Smart Hotellkupp gir deg rimelig hotellovernatting. Sjekk ut Smart Club-rabattene her

Coop Som Coop-medlem får du faste, lave priser på Nordic Choice-hotellene i perioden 24. juni til 15. august 2011. Her kan du lese mer om Coopfordelene

Diners Club Eksklusiv bordreservasjon på uterestauranten Lekter?n på Akerbrygge i Oslo. Rabatt på leiebil hos Avis Bilutleie 10 prosent rabatt på taxiturer i Bergen, Stavanger, Drammen og Kongsberg. 25 prosent rabatt på taxiturer i Oslo. Les mer om medlemstilbudene hos Diners Club her.

Trumf 500 kroner i rabatt ved bestilling av feriereise hos Star Tour via nettsiden Trumf.no Den NorskeTuristforeningen

Rabatt på turutstyr og kart i butikkene til DNTs medlemsforeninger over hele landet Nye medlemmer får 50 prosent rabatt på bussbillett fra NOR-WAY Bussekspress på én valgfri strekning. Rabatt på over 470 turistforeningshytter over hele Norge. Rabatt på fjellhyttene til turistforeningene i Sverige, Finland og på Island Les mer om medlemsfordelene ved Den Norske Turistforeningen her

Røde Kors Rabatt på Thon Hotels og Choice Hotels Kjøp av NSB kundekort til kr 550,- (normalpris kr 750,-). Kortet gir 30 prosent rabatt på alle avganger og er gyldig i 12 måneder etter at kortet er utstedt. Medlemsfordeler hos Røde Kors

LO LOfavør Feriereiser gir medlemmer rabatt på en rekke type reiser.
YS 20 prosent rabatt på Nordic Choice Hotels i Norge Les mer om hotellrabatten her

Les også:
Disse tingene kan redde familieferien
Drømmeferie med barn i magen
Barnevennlige feriefavoritter

Saken ble opprinnelig skrevet av Foreldre & Barn for Klikk.no. Les her.

RABATTLYKKE: Medlemskap i organisasjoner og foreninger kan gi mer å rutte med i sommerferien. FOTO: iStockphoto
RABATTLYKKE: Medlemskap i organisasjoner og foreninger kan gi mer å rutte med i sommerferien. FOTO: iStockphoto Vis mer