REKORD: I denne attraksjonen kan du fly som Supermann, i 130 kilometer i timen i nesten tre kilometer. Verdens lengste zip-line åpner i Emiratene i desember. Video: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority Vis mer

Emiratene

Her kan du fly som Supermann - i 130 kilometer i timen.

Verdens lengste zip-line åpner i desember

Jebel Jais er det høyeste fjellet i De forente arabiske emirater. 1934 meter over havet høres kanskje ikke så fryktelig rått ut, men det er mer enn høyt nok til å få det til å kile godt i magen når det som blir verdens lengste zip-line åpner her i desember.

Helt oppe på toppen av Jebel Jais starter «det frie fallet», og det stopper ikke før nærmere tre kilometer seinere. Ergo blir denne zip-lina lenger enn «Monsteret» i Puerto Rico som er 2530 meter lang, og enn så lenge lengst i verden, skriver The Independent.

Her kan du fly som Supermann - i 130 kilometer i timen.

Sju tonns kabel

Bare kabelen som brukes til denne forlystelsen i Emiratene veier alene sju tonn. Og farten underveis der du svever over ørkenen som Supermann, kan komme opp i 130 kilometer.

For det er i Supermann-positur det skal flys. Kundene spennes fast slik at de ligger vannrett i lufta med ansiktet ned. Og alder er ingen hindring, alle skal få fly, lover arrangørene, så lenge du veier mellom 35 og 150 kilo.

Som en fugl

- Denne zip-lina vil være noe helt enestående. Så snart du er forsvarlig fastspent, vil du fly over naturen som en fugl, eller som en superhelt. Dette vil være det nærmeste du kommer det å kunne fly på virkelig, sier Haitham Mattar, som er leder for Ras Al Khaimah Touriusm Development Authority, som utvikler infrastukturen for turisme i Emiratene

Attraksjonen har en kapasitet på 250 personer om dagen.