Her kan du glemme strømregningen

Huset produserer mer energi enn beboerne trenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ganske mange mennesker har lenge ment at energibeparende miljøhus som heltrehus, passiv- og aktivhus er vel og bra. Men med hensyn til arkitektur og design har ikke disse miljøhusene vært oppfattet som spesielt spennende.

Utviklingen på dette området skyter nå imidlertid skikkelig fart, og både i Norge og foregangsland som Tyskland og Østerrike skjer det stadig spenstige ting.

Dette solhuset er en prisvinner Dette "Sunlighthuset" som ligger et lite stykke utenfor Wien i Østerrike er slikt eksempel.

Det er tegnet av Juri Troy i Juri Troy architects, et firma som blant annet er blitt presentert i trendmagasinet Wallpaper. Denne boligen er i det siste hedret flere ganger for sin arkitektur og miljøvennlighet. Se Statspreis og Green Good Design 2012

Et stilsikkert hus for fremtiden - Denne boligen oppyller de nye, strenge såkalte klimakravene og er sterkt skulpturalt utformet, sier kunsthistoriker og museumsdirektør Nils Anker til Bonytt.no.

Arkitektene bak, Hein Troy Architecten, er blant annet er kjent for å ha transformert en tradisjonell 1950-tallet murvilla til en hypermoderne, funkisinspirert bolig i tre, sier stileksperten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer