Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her kan du hente pakken uten å snakke med noen

Har stor tro på nye pakkeautomater.

BARE Å HENTE: PostNord har så langt fire pakkeautomater på Østlandet. Posten følger opp med 30 om kort tid. Foto: TORE NESET / DINSIDE.NO
BARE Å HENTE: PostNord har så langt fire pakkeautomater på Østlandet. Posten følger opp med 30 om kort tid. Foto: TORE NESET / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside Du har kanskje lagt merke til dem når du haster forbi en butikk med posttjeneste eller et trafikknutepunkt.

For nå dukker det opp stadig flere pakkeautomater i landets tettest befolkede områder.

Lås deg inn og hent pakken selv En pakkautomat er som en god, gammeldags oppbevaringsboks, men med en moderne vri.

Når varen du har bestilt i nettbutikken ankommer, får du en melding med en PIN-kode på mobilen din. Ved hjelp av koden og lukenummeret som følger med beskjeden kan du låse deg inn og hente pakken selv, uansett tid på døgnet.

Posten har allerede satt ut noen av dem (som her i Coop Inderøy), og planlegger ifølge konserndirektør for kommunikasjon Elisabeth Gjølme 30 til før jul i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

- Dette blir et supplement til våre til sammen 3.000 utleveringssteder. Vi ønsker å prøve ut dette som en kapasitetsøkning og avlastning i pressområdene, sier Gjølme.

Digipost: Nå kan staten kreve deg for penger via nettet

Konkurrenten med fire Konkurrenten PostNord har så langt satt opp fire automater i og rundt Oslo: På Kolbotn Torg, Stovner Senter, Oslo S og Trekanten senter i Asker.

I Danmark var det allerede i 2010 123 pakkeautomater, melder politiken.dk, og i dag finnes det rundt 300 i vårt naboland.

Fiasko i 2007 I Norge ble faktisk konseptet introdusert av Posten så tidlig som i 2007, men det ble beskrevet som en fiasko. Grunnen til at man nå prøver seg igjen er trolig suksessen i Danmark og andre europeiske land.

- Tiden var ikke moden den gangen. Erfaringene fra andre land viser at dette er mer relevant i dag, sier Gjølme.

Foreløpig ser det ikke ut til at de største nettbutikkene har kastet seg på. Verken Komplett, Netonnet, MPX eller Dustin tilbyr denne leveringsmåten foreløpig.

Litt mer original netthandel: Derfor selger de julebrus til maksipris på Finn.no

Komplett sier kanskje - I dag har vi ingen konkrete planer om å benytte slike automater. Men vi har tro på at dette konseptet vil kunne være interessant for kundene våre, sier kommunikasjonsdirektør Ingebjørg Tollnes hos Komplett.no til Dinside.

Klesbutikken Zalando, som var imidlertid tidlig ute med med å bruke PostNords automater.

Utlevering på kvelden allerede Allerede i dag kan kundene både til MPX og Komplett (som har felles eier) plukke opp varene sine på såkalte Pickup Points i Oslo, Lørenskog, Stavanger, Kristiansand, Trondheim og Sandefjord (varierende åpningstider).

Men disse er bemannet, og det ville trolig bli for dyrt å opprette slike utleveringssentraler i stor skala over hele landet.

- Jeg vil også tro at automatene egner seg dårlig til større pakker som TV-er, påpeker Tollnes.

Nå bør du sjekke lommeboka: Pengene du bør bruke opp før fristen går ut

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling