Her kan du kjøre «Ferrari» i 180 km/t - uten henda på rattet

Barna vil elske det.

FRITT FALL: I Spania åpner fornøyelsesparken PortAventura neste år en berg og dalbane i samarbeid med Ferrari. Her kan du oppleve følelsen av å akselerere fra 0-180 på fem sekunder: Illustrasjon: PortAventura
FRITT FALL: I Spania åpner fornøyelsesparken PortAventura neste år en berg og dalbane i samarbeid med Ferrari. Her kan du oppleve følelsen av å akselerere fra 0-180 på fem sekunder: Illustrasjon: PortAventura Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OK, det handler om en ny berg og dalbane. Men ikke hvilken som helst berg og dalbane.

PortAventura Park sør for Barcelona, åpner 7. april neste år en utgave som skal bli Europas høyeste, og raskeste i sitt slag.

Som seg hør og bør, siden konstruksjonen er et samarbeid med den italienske sportsbilprodusenten Ferrari.

112 meter rett opp - og ned

Starten på denne berg og dalbanen vil du garantert huske for resten av livet.

Du setter deg i Ferrari-vogna, og blir tatt 112 meter rett opp. Altså vertikalt - loddrett. Der oppe har du for det første en overveldende utsikt - dessuten en ganske så syk opplevelse i vente.

Sakte men sikkert nærmer du deg «stupet». Det er snakk om 90 grader. Nedover. Det er fritt fall det. Og brattere blir det som kjent ikke.

Formel 1-fart

Fornøyelsesparken opplyser at farten på det høyeste vil være 180 kilometer i timen. Den farten oppnår du etter et «fall» på fem sekunder. Greit aksellerasjon med andre ord.

- Det vil gi deg en assosiasjon av å sitte i en Formel 1-bil, sier Marc Gené, en av «testpilotene» som har vært med på å utvikle Ferrari-berg og dalbanen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer