FRITT FALL: I Spania åpner fornøyelsesparken PortAventura neste år en berg og dalbane i samarbeid med Ferrari. Her kan du oppleve følelsen av å akselerere fra 0-180 på fem sekunder: Illustrasjon: PortAventura
FRITT FALL: I Spania åpner fornøyelsesparken PortAventura neste år en berg og dalbane i samarbeid med Ferrari. Her kan du oppleve følelsen av å akselerere fra 0-180 på fem sekunder: Illustrasjon: PortAventuraVis mer

Her kan du kjøre «Ferrari» i 180 km/t - uten henda på rattet

Barna vil elske det.

OK, det handler om en ny berg og dalbane. Men ikke hvilken som helst berg og dalbane.

PortAventura Park sør for Barcelona, åpner 7. april neste år en utgave som skal bli Europas høyeste, og raskeste i sitt slag.

Som seg hør og bør, siden konstruksjonen er et samarbeid med den italienske sportsbilprodusenten Ferrari.

112 meter rett opp - og ned

Starten på denne berg og dalbanen vil du garantert huske for resten av livet.

Du setter deg i Ferrari-vogna, og blir tatt 112 meter rett opp. Altså vertikalt - loddrett. Der oppe har du for det første en overveldende utsikt - dessuten en ganske så syk opplevelse i vente.

Sakte men sikkert nærmer du deg «stupet». Det er snakk om 90 grader. Nedover. Det er fritt fall det. Og brattere blir det som kjent ikke.

Formel 1-fart

Fornøyelsesparken opplyser at farten på det høyeste vil være 180 kilometer i timen. Den farten oppnår du etter et «fall» på fem sekunder. Greit aksellerasjon med andre ord.

60 DEKAR: Fornøyelsesparken PortAventura, som fra før har et enormt badeland med flere spektakulære vannsklier, satser på fem millioner besøkende etter åpningen av temaparken Ferrari-land til våren. Illustrasjon: PortAventura
60 DEKAR: Fornøyelsesparken PortAventura, som fra før har et enormt badeland med flere spektakulære vannsklier, satser på fem millioner besøkende etter åpningen av temaparken Ferrari-land til våren. Illustrasjon: PortAventura Vis mer

- Det vil gi deg en assosiasjon av å sitte i en Formel 1-bil, sier Marc Gené, en av «testpilotene» som har vært med på å utvikle Ferrari-berg og dalbanen.

Samarbeidet med Ferrari går lenger enn å åpne en berg og dalbane. Parken åpner et eget Ferrari-Land. I PortAventura skal det også åpnes en racerbane og simulatorer der du kan «kjøre» en ekte Formel 1-Ferrari.

100 millioner Euro

PortAventura påberoper seg å være Europas største forlystelsespark, og satser etter åpningen av Ferrari-Land på fem millioner besøkende i 2017.

100 millioner Euro har parken investert i Ferrari-prosjektet, som dekker et område på 60 dekar.