Her kan du lett få lyst til å smake på veggene

Hoteller kan bygges av både salt og sjokolade.

RAMSALT : Her er det ikke mye sement i veggene. Hotel Palacio de Sal i Bolivia ligger på en gigantisk saltslette og er bygd av saltblokker. Foto. PALACIO DE SAL
RAMSALT : Her er det ikke mye sement i veggene. Hotel Palacio de Sal i Bolivia ligger på en gigantisk saltslette og er bygd av saltblokker. Foto. PALACIO DE SAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet):Ihuga betongfan, fascinert av glass eller veldig glad i leire? Leter du litt på nettet finner du hotellet som passer deg.

-De fleste tror jeg er gal, sier portugiseren Manuel Policarpo, eier og direktør på Ecorkhotel i Evora, en drøy times kjøring fra Lisboa. Han har realisert drømmen om miljøvennlig hotell med fasade av kork. Planleggingen tok ti år, byggingen to. Prislapp: 80 millioner kroner.

Bærekraftig Den 44 år gamle portugiseren driver to hoteller mens han tar en doktorgrad i turisme. Det som driver ham er håpet om en bærekraftig framtid, også for hotellnæringen.

Helt korka er han ikke. Ecorkhotel har siden åpningen i fjor fått bøttevis med oppmerksomhet i dagspresse, magasiner og på arkitekturnettsteder verden over.

Stadig flere hoteller går gjennom lydmuren globalt med materialer som finnes lokalt.

I Norden og Canada strømmer kundene til ishotellene. I Ukraina kan du bo på hotell laget av leire. I  Australia, Spania og Tunisia og flere andre land kan du bo på hotell i grotter. I saltområdene i Bolivia er flere hoteller bygd av saltblokker og i Paris har designeren Karl Lagerfeld laget en hotellsuite av sjokolade. Sistnevnte er riktignok mest en gimmick, men 10 tonn belgisk sjokolade gikk med før suiten på La Reserve Hotel i Paris sto ferdig i 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer