Her kan du tilbringe hele ferien uten en tråd på kroppen

Ti steder for deg som bare reiser med håndbagasje.

KASTER KLÆRNE: På Gästehaus Lührmann Hotell i Østerrike kommer naturister som ønsker fred og ro. Fra hagen har du utsikt mot de høyeste fjelltoppene i Dachstein. Foto: TRIVAGO
KASTER KLÆRNE: På Gästehaus Lührmann Hotell i Østerrike kommer naturister som ønsker fred og ro. Fra hagen har du utsikt mot de høyeste fjelltoppene i Dachstein. Foto: TRIVAGOVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet) Det kan være en god følelse å stupe uti uten badetøy, men de fleste synes kanskje det holder å gjøre det uten tilskuere.

Skulle du være av typen som foretrekker ikke bare badet, men hele ferien uten klær, finnes det godt med hoteller der ingen stirrer selv om du vandrer rundt uten en tråd.

Om drømmen er nakensnorkling i Karibia, toppløs soling på himmelseng i Frankrike eller nakenbryllup på stranda står det en rekke hoteller klare til å oppfylle ønskene.

Uten skille I Norge må du se langt etter naturisthoteller, men det finnes tre naturistsentra og et naturistforbund som i år feirer 50 års jubileum.

BAR LYKKE: Vritomartis nudisthotell på Kreta har både basseng og egen naturiststrand. Fått «Certificate of Excellence 2013» på Tripadvisor og regnes som det beste hotellet i området. Foto: TRIVAGO
BAR LYKKE: Vritomartis nudisthotell på Kreta har både basseng og egen naturiststrand. Fått «Certificate of Excellence 2013» på Tripadvisor og regnes som det beste hotellet i området. Foto: TRIVAGO Vis mer

Det eksisterer også en skandinavisk naturistportal for deg som allerede nå har begynt å tenke på hvor du vil kaste klærne neste sommer.

Listen nedenfor omfatter ti hoteller som har spesialisert seg på naturister, de fleste av dem langs Middelhavet og i Karibia. Oversikten er laget av hotellsammenlikneren Trivago.no.

Noen av hotellene har bed & breakfast standard, andre byr på femstjerners luksus.

Felles er at du kan komme som du er - og i sommersesongen garantert dra hjem uten skille på kroppen.

NAKENPOLO:Vera Playa Club Hotell ligger på en av Spanias mest populære nudiststrender og frister med blant annet vannpolo uten klær i bassenget. Mange gjester kommer igjen. Foto: TRIVAGO
NAKENPOLO:Vera Playa Club Hotell ligger på en av Spanias mest populære nudiststrender og frister med blant annet vannpolo uten klær i bassenget. Mange gjester kommer igjen. Foto: TRIVAGO Vis mer

1.Hidden Beach Resort, Tulum, Mexico
Hidden Beach Resort følger trenden barnefritt, og er altså forbeholdt voksne. Et bortgjemt all inclusive sted, halvannen time fra flyplassen i Cancun, som får høy score på Tripadvisor. Hele 90 prosent av dem som har lagt inn kommentarer vender tommelen opp.

Skulle du ha lyst til å markere noe stort i livet på en annerledes måte, tilbyr hotellet nakenbryllup ved sjøen. Ikke bare brudeparet, men også gjestene kan stille uten klær.

Her er det mulig å legge alle penga i flybillett og droppe dyr kjole og dress. Kanskje noe å friste slekta med om dere går i giftetanker? 

2.Hotel zum Walde, Stolberg, Tyskland
Hotel zum Walde ligger i Stolberg, i den tyske regionen Nordrhein-Westfalen.

TROPISK: På en sandstrand på øya Saint Martin i Karibia finner du hotellet Club Orient Resort. Her kan du slappe av på en solseng, snorkle eller ri uten å tenke på antrekket. Foto: TRIVAGO
TROPISK: På en sandstrand på øya Saint Martin i Karibia finner du hotellet Club Orient Resort. Her kan du slappe av på en solseng, snorkle eller ri uten å tenke på antrekket. Foto: TRIVAGO Vis mer

Regionen er kjent for godt øl og moselviner. Hotellet har basseng, solterrasser og rom som skal gi alpehytte-feeling.

I spaavdelingen er det fritt fram for nakenbading hele dagen. Tidligere gjester roser servicen, men du må nok være glad i rustikk stil for å trives.

3.Vritomartis, Sfakia, kreta, Hellas
En ferge tar deg til Sfakia på Kreta, hvor hotell Vritomartis byr på soling og bading ved bassenger og egen nudiststrand med badebukter.

Bortsett fra litt dårlige engelskkunnskaper hos personalet, får hotellet toppscore på Tripadvisor. Gjesten anbefaler også stedet for familier med barn.

BEROLIGENDE: Gästehaus Lührmann Hotell i Ramsau am Dachstein i Østerrike er omgitt av høye fjell og innbyr også til sykling og vandring. Bare deler av hotellet er avsatt for nudister. Dama bør du ha med sjøl. Foto: TRIVAGO
BEROLIGENDE: Gästehaus Lührmann Hotell i Ramsau am Dachstein i Østerrike er omgitt av høye fjell og innbyr også til sykling og vandring. Bare deler av hotellet er avsatt for nudister. Dama bør du ha med sjøl. Foto: TRIVAGO Vis mer

Etter å ha solt alle deler av kroppen er det bare å kaste seg inn i moroa på kvelden. Da eier naturistene dansegulvet.

4. Gästehaus Lührmann Hotell, Ramsau am Dachstein, Østerrike
Gästehaus Lührman ligger litt bortgjemt og tilbaketrukket, hvilket passer mange naturister som vil ha fred og ro. Ikke hele, men deler av hotellet er avsatt til nudister.

Her finner du blant annet badstuer, basseng, terrasse og frodig hage, hvor piknik uten en tråd er fullt mulig.

Herfra kan du dra på rafting eller på sykkeltur i fjellet. Ellers er det bare å speide opp mot de høyeste fjelltoppene i Dachstein, så skal roen senke seg, skal vi tro hotellet. Hotellet arrangerer jevnlig grillkvelder for gjestene.

AVSLAPNING: Gästehaus Lührman  har badstuer, basseng, terrasse og hage hvor gjestene kan være nakne. Foto: TRIVAGO
AVSLAPNING: Gästehaus Lührman har badstuer, basseng, terrasse og hage hvor gjestene kan være nakne. Foto: TRIVAGO Vis mer

5.Hylteberga Gard Naturist, Skurup, Sverige
Utenfor Skurup i Skåne finner du Hotell Hylteberga Gard Naturist, som tilbyr gjestene å svømme nakne i sjøen og vandre netto i naturen.

Det eneste man bør ha med på tur er solkrem.

Kort vei både til Malmø flyplass og til tre naturiststrender. Hylteberga tilbyr også ridetur over engene, dressintur, golf og middag på felleskjøkkenet, det siste med klær.

6. Clover Spa & Hotel, Birmingham, England
Dette tre stjerners barnefrie spahotellet ligger ikke langt fra Birmingham sentrum, men likevel landlig. Her kan du dyrke natteliv,kultur og shopping i byen og så trekke deg tilbake.

NAKEN-BRYLLUP: Velger du dette hotellet i Mexico for bryllupet ditt, kan du legge penga i reisen og droppe klær under vielsen. Foto: TRIVAGO
NAKEN-BRYLLUP: Velger du dette hotellet i Mexico for bryllupet ditt, kan du legge penga i reisen og droppe klær under vielsen. Foto: TRIVAGO Vis mer

I baren møtes lettkledde og avkledde gjester til sunn drikke og snacks.

Får 9,1 av 10 mulige i score av tidligere gjester på booking.com på grunn av beliggenhet, atmosfære, renhold, spa og den hyggelige og respektfulle betjeningen.

7.Vera Playa Club Hotell, Vera, Almeria, Spania
Ligger på en av de mest populære nudiststrendene i Vera, Spania. Satser på den sosiale naturisten. Skulle det friste med en omgang vannpolo uten klær, er dette stedet.

Hotellet er kjent for sitt brede tilbud av aktiviteter, her får du alt fra dansekurs til temafester.

NATUREN KALLER: På Naturist Panorama Hotel kan du bade netto i bassenget. Foto: TRIVAGO
NATUREN KALLER: På Naturist Panorama Hotel kan du bade netto i bassenget. Foto: TRIVAGO Vis mer

Mange kommer igjen og igjen, men enkelte tidligere gjester mener man ikke skal forvente det samme av Vera Playa som av firestjerners hoteller ellers i Europa. Endel reagerer også på at man må betale ekstra for strandhåndklær.

8.Naturist Panorama Hotel, Vassilikos, Zakynthos, Hellas
Det burde ikke være noen tvil om at du kan droppe badetøyet på Naturist Panorama Hotel. Navnet er opplysende nok.

Ligger på den greske øya Zakynthos i byen Vassilikos. Får litt både og tilbakemeldinger fra tidligere gjester, men ligger vakkert til. Mange anbefaler bryllupsreise hit.

Basseng med bar, boblebad og nakenstrand med små badeviker.

FRANSK:På Oz'Inn i nudistbyen Cap d'Agde kan gjestene mingle mellom himmelsenger på takterrassens nakenområde eller trekke seg tilbake til loungen innendørs.Foto: TRIVAGO
FRANSK:På Oz'Inn i nudistbyen Cap d'Agde kan gjestene mingle mellom himmelsenger på takterrassens nakenområde eller trekke seg tilbake til loungen innendørs.Foto: TRIVAGO Vis mer

Skulle det bli for kjedelig å ligger på stranda, er det bare å hive seg på en dagsutflukt. Området har flere fine grotter og lange strender.

9.Club Orient Resort Hotell, franske Antillene, Karibia
I Orientbukta langs en av de fineste sandstrendene på den tropiske øya Saint Martin i Karibia finner du hotellet Club Orient Resort, det eneste nudisthotellet på øya.

Her kan du delta i nakenaktiviteter som snorkling, rideturer eller få massasje på stranda netto.

Club Orient får veldig gode tilbakemeldinge fra tidligere gjester, blant annet på Tripadvisor. Hotellet har også en av øyas beste restauranter, Papagayo.

Vil du til dette hotellet, kan du også kjøpe en pakke gjennom norske Vidy Reiser, en av få aktører som tilbyr naturismeferie i Norge.

Byrået har naturisme på programmet til en rekke land, avhengig av årstid. Andre hoteller som tilbys av Vidy er blant annet de greske hotellene Naturist Panorama og Vritomartis, begge på listen her.

10.Oz'Inn, Cap d'Agde
Det er bare å stille gps'en i retning nudistbyen Cap d'Agde, så finner du Oz'Inn på franskekysten. Innredningen lokker et hipt klientell. Hotellet er barnefritt.

På takterrassens nakenområde er det fritt fram for mingling mellom himmelsenger mens du nyter utsikten til sjøen 300 meter unna.

Er du litt mer blyg, kan du trekke ned i spaet for en skjønnhetsbehandling eller massasje. Hotellet har også et eget kasino. Om du kommer og går netto eller risikerer å spille skjorta av deg, sier ikke oversikten noe om.