STORSLÅTT:  Skal du til Brasil i sommer og har lyst på mer enn fotball? Foz do Iguaçu er stedet som får hjertet til å banke fortere. Ihvertfall om du velger helikopter. Er fottur eller båttur mer din stil, er det også mulig. De beste utkikkspunktene finner du i Brasil.  Foto: WIKIMEDIA COMMONS/CHARLESJSHARP
STORSLÅTT: Skal du til Brasil i sommer og har lyst på mer enn fotball? Foz do Iguaçu er stedet som får hjertet til å banke fortere. Ihvertfall om du velger helikopter. Er fottur eller båttur mer din stil, er det også mulig. De beste utkikkspunktene finner du i Brasil. Foto: WIKIMEDIA COMMONS/CHARLESJSHARPVis mer

Her kaster 275 fosser seg utfor i «djevelens svelg»

Ble i 2011 kåret til et av verdens sju naturlige underverk.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Piloten er ung, fossen gigantisk. Et lite sekund, idet han snur seg for å sjekke blikket til passasjerene, ser vi gliset hans.

Plutselig aner vi hva som kommer.

Midt over krateret med skummende fosser på alle kanter lar han helikopteret falle.

Under høreklokkene hører han neppe noe, men han vet at frydefulle og skrekkfylte hyl fyller kabinen.

Flakser over fossen Som en forvokst gul kanarifugl flakser vi over fossefallene.

Skjønnheten er overveldende. Skrekken også.

Her, på grensa mellom Brasil og Argentina, kastes 275 fosser utfor et halvmåneformet stup. Fallene er opptil 82 meter høye. Det er ikke for ingenting at området under oss kalles «djevelens svelg».

Kraftfullt Foz do Iguaçu, eller Iguazu-vannfallene, er verdens nest mest kraftfulle foss.

Vannmengden under oss har en gjennomsnittshastighet på 1756 kubikkmeter pr. sekund. Den er bare slått av Niagara-fallene, som fører 2400 kubikkmeter vann per sekund.

Sør-Amerika har fosser som kan ta pusten fra deg.

Den høyeste fossen i verden er Angel Falls i Venezuela med en høyde på 979 meter. Yumbilla i Peru kan skilte med 819 meter.

Iguazu har det ikke i høyden, men er til gjengjeld nesten tre kilometer bred og så vakker at den i 2011 ble kåret til et av verdens sju naturlige underverk

Regnbue Det er vannsprøyt og dundrende vannmasser på alle kanter.

En ubrutt regnbue dukker opp og gjør opplevelsen uvirkelig.

Turen koster sine hundrelapper, likevel må vi lukke øynene. Akkurat når vi har foldet hendene og begynt en taus bønn, stopper piloten leken.

Lar oss få noen minutter til å få igjen pusten og troen på et liv etter Iguazo.

Vi hadde betalt for et adrenalinkick og fikk et kick for resten av livet. Resten av turen er ren nytelse. For en billig penge kan vi dessuten kjøpe dvd og se hele turen hjemme.

I morgen kommer nye reddharer som piloten kan leke seg med.