Her kjøper pariserne vinen sin

Matmarkedet Marché d'Aligre.

STAMGJEST: Isabelle Canu er ofte på markedet. Her er hun på Baron Rouge for å fylle de tomme vinflaskene sine. Foto: Mette Møller
STAMGJEST: Isabelle Canu er ofte på markedet. Her er hun på Baron Rouge for å fylle de tomme vinflaskene sine. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du julemarkeder i Europa.• Se Paris med «Da Vinci-koden» som guide.• Loppemarkeder i europeiske storbyer.

(Dagbladet Søndag): Frankrikes hovedstad er definitivt ingen novise når det gjelder mat. Her finnes små, lekre gourmetbutikker nærmest på hvert et gatehjørne, og utvalget er nesten ubegripelig for oss nordmenn - som ikke er bortskjemte på delikatessebutikker. Men Paris er ikke billig lenger, og jo flere turister, jo høyere priser.

Marché d'Aligre ligger, som navnet antyder, på Place d'Aligre på Paris' østkant, en femten minutters gåtur fra den mer turistifiserte Place de la Bastille. Markedet er et av de eldste og mest autentiske i Paris, og har både en stor utendørs del og et mer eksklusivt innendørsmarked. Det har fått kallenavnet «Markedenes Notre-Dame».

Plassen kan være litt vanskelig å finne, men du skjønner det definitivt når du er der. Det første som møter oss når vi runder gatehjørnet, er rekke på rekke med fargerike frukt- og blomsterboder.

Utvalget er enormt, fra den søteste ananas fra Elfenbenskysten til fransk sopp på størrelse med en norsk kålrot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer