Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her kjører han i 143 kilometer i timen - på longboard

Ikke prøv dette hjemme, eller noe annet sted.

HALSBREKKENDE STUNT: Teslaen drar Steffen Eliassen opp i vanvittige hastigheter, 43 kilometer i timen ville vært skremmende nok for de fleste. Foto: BREDE LIE REIME
HALSBREKKENDE STUNT: Teslaen drar Steffen Eliassen opp i vanvittige hastigheter, 43 kilometer i timen ville vært skremmende nok for de fleste. Foto: BREDE LIE REIME Vis mer

RUDSKOGEN (Dagbladet): I helgen gikk Rudskogen motorfestival av stabelen. Rosinen i pølsa var formel 1 bilen til Redbull teamet.

Det som gjorde mest inntrykk var likevel en kar uten motor. Steffen Eliassen hang bak en Tesla Roadster i 143 kilometer i timen, noe som fremstår som vanvittig for de fleste av oss, men som ikke så ut til å prege hovedpersonen selv nevneverdig.

På fredag gikk det enda fortere. Over 150 kilometer i timen på en treplate med fire hjul er ny rekord. Den gamle var for øvrig på 130,8 kilometer i timen.

HOLDT SHOW: Sébastien Buemi holdt show for de fremmøtte på Rudskogen. Foto: BREDE LIE REIME
HOLDT SHOW: Sébastien Buemi holdt show for de fremmøtte på Rudskogen. Foto: BREDE LIE REIME Vis mer

Alt var ikke like halsbrekkende på Rudskogen. Flåklypa Grand Prix bilen, Il Tempo Gigante, kjørte rundt banen i et ikke så gigantisk tempo, og ble dessuten akkompagnert av en Koenigsegg CCX.

De som følger spesielt godt med på hva som rører seg i bilverdenen har sikkert fått med seg at mannen bak de svenske hyperbilene, Christian Von Koenigsegg, ble inspirert til å lage verdens raskeste bil etter å ha sett filmen som guttunge.

Vi fikk sitte på med Koenigsegg Agera R. Verdens raskeste bil?

Det var dessuten mye å se for de fremmøtte. Moderne Porscher, Ferrarier og Audier stod side om side med sportsbiler av ulik årgang.

Tohjulinger Det var ikke alt på festivalen som var utstyrt med fire hjul. Borg MC-klubb kjørte et seks runders Supebike-løp.

I tillegg var det MX-oppvisning i regi av samme klubb, og show med stuntkjører Chris Pfeiffer.

Banerekord Lyden når en Formel 1 bil passerer noen meter fra deg, i tett på 300 kilometer i timen, er av et tinitus-fremkallende nivå. Reservesjåføren til Redbull-teamet, Sébastien Buemi, hadde tatt turen til Norge, og med seg hadde han verdens raskeste kontor.

Den vanvittige lyden ble akkompagnert av den hurtigste rundetiden noensinne på Rudskogens nye bane. 1.10.20 lyder den nye rekorden på.

MYE Å SE: Foruten fire Koenigsegger og flust av andre eksklusive sportsbiler var det også et telt reservert klassikerne. Denne Testarossaen er en replica, men likevel et slående vakkert syn. Foto: BREDE LIE REIME.
MYE Å SE: Foruten fire Koenigsegger og flust av andre eksklusive sportsbiler var det også et telt reservert klassikerne. Denne Testarossaen er en replica, men likevel et slående vakkert syn. Foto: BREDE LIE REIME. Vis mer

Vi fikk prøve en Ferrari F40 på Rudskogen. Det gikk ikke spesielt fort.

Vi fikk en kort prat med føreren, Sébastien Buemi.

- Det er en kompleks bane. Spesielt den lange doserte venstresvingen etter sjikanen er komplisert, jeg har aldri kjørt en slik sving før, sier Buemi.

SUPERBIKE: Motorsykler var godt representert på motorfestivalen. Her fra starten på søndagens Superbike-løp. Foto: BREDE LIE REIME
SUPERBIKE: Motorsykler var godt representert på motorfestivalen. Her fra starten på søndagens Superbike-løp. Foto: BREDE LIE REIME Vis mer

Og selv om banen er dimensjonert for Formel 1, mener ikke Buemi at den er ideell for disse hyperraske bilene.

- Den er ikke egnet for formel 1, til det er den for liten med for små avkjøringsfelt. Kanskje med tid og stunder, jeg hører den nylig er blitt utvidet, så kanskje om de fortsetter. Hvorfor ikke, spør Buemi.

På den «lille banen »holdt han uansett tett på 300 kilometer i timen før han bremset.

TREKKPLASTERET: Formel 1 biler er ikke hverdagskost, ikke engang i Østfold. Foto: BREDE LIE REIME
TREKKPLASTERET: Formel 1 biler er ikke hverdagskost, ikke engang i Østfold. Foto: BREDE LIE REIME Vis mer

- På mange baner er man så langt fra publikum at man ikke ser dem i det hele tatt, men ikke her. Spesielt i den siste svingen før langstrekka sitter publikum veldig nærme, og det er bra, avslutter han.

REKORDHOLDEREN: Sébastien Buemi holder rekorden på den nye banen på Rudskogen. Med en snittfart på 163 kilometer i timen klarte han å komme i mål på knappe 1,10,20. Foto: BREDE LIE REIME
REKORDHOLDEREN: Sébastien Buemi holder rekorden på den nye banen på Rudskogen. Med en snittfart på 163 kilometer i timen klarte han å komme i mål på knappe 1,10,20. Foto: BREDE LIE REIME Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media