Her klatrer du opp til senga på utsiden av hotellet

Kan bli ny attraksjon i en av Europas mest populære byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Reisende verden over besøker Barcelona for blant annet å oppleve den fantastiske arkitekturen, og ikke minst Antoni Gaudís særegne bygninger.

Nå kan et 100 meter høyt hostel av stein bli en del av bybildet.

Det uvanlige bygget med navnet «Barcelona Rock» er designet av det polske arkitektfirmaet Ugo til arkitektkonkurransen: «Barcelona 2011 Bohemian Hostel for Backpackers International Competition», skriver arkitektfirmaet.

Klatrehus Deltakerne i konkurransen ble bedt om å lage et 100 meter høyt hostel med rekreasjonsområder, butikker og kafeer.

Ikke minst skal bygget kunne være et nytt landemerke i den populære byen.

Det planlagte hostellet er designet spesielt for de klatreinteresserte, og ifølge arkitektene skal du med spesialutstyr kunne overnatte på utsiden av bygget og våkne til en fantastisk utsikt over den spanske byen.

50 rom Barcelona Rock har 50 rom, kino, spa, kafé, svømmebasseng, treningssenter, bar, butikker, og klatrevegger for nybegynnere.

Bassenget er designet slik at du skal kunne hoppe ut i vannet fra steiner rundt.

Steintårnet vil også bli plantet med busker og trær, som skal gi ly for fugler.

Tårnet skal være bygd av fire meter høye steinblokker, som monteres sammen med stenger av armert betong.

Fordelen med å bruke stein skal være at den avgir varme om natta og kjøler lufta i løpet av dagen.

Montserrat-inspirert - Barcelona Rock Hostel er ment å være et unikt sted, og et nytt symbol på Barcelona, sier Ugo-sjef Hugon Kowalski til Daily Mail.

Han forteller at arkitektene i jakten på inspirasjon forsøkte å finne fellesnevnere ved kjente Barcelona-bygg som Sagrada Familia, Torre Agbar, og museet for moderne kunst.

- Vi fant den i fjellet Montserrat, den høyeste høyden i Katalonia som du også kan se fra Barcelona, sier Kowalski, som håper hostellet vil bli et symbol for byen på samme måte som Ayers Rock er for Australia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer