BEST BATTERI: Apple setter konkurrentene sjakk matt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BEST BATTERI: Apple setter konkurrentene sjakk matt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Her knuser Ipad konkurrentene

Best batteritid på både surfing og videoavspilling.

DinSide: Den uavhengige britiske forbrukerorganisasjonen Which? har testet batteritida på åtte forskjellige nettbrett når det gjelder å surfe og se på film.

Blant nettbrettene finner vi Ipad Air, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014-utgaven) og Google Nexus 7.

Den soleklare vinneren i begge testene var Apples nettbrett. På internettbruk holdt Ipad i 658 minutter, mens til videoavspilling holdt den i 777 minutter.

- Det er nok til å se hele den utvidede utgaven av Ringenes Herre-trilogien sammenhengende, skriver Which? på sine nettsider.

Bunnplassering for Samsung Ipad mini med Retina-skjerm tar andreplassen på surfing med 614 minutter, mens på video er Kindle Fire nest best, med 714 minutter. Amazons nettbrett selges riktignok ikke her til lands.

Apples erkefiende, Samsung, kommer ganske dårlig ut av batteritesten, og Galaxy Note 10.1 2014-utgaven endte opp med 483 minutter på surfing og 465 minutter på videoavspilling.

Interessant nok står tre år gamle Ipad 2 står seg bra mot konkurrentene. Ikke så rart, med tanke på at denne har en mindre strømkrevende skjerm med lavere oppløsning enn dagens modeller.

Slik testet de I testene satte Which? lysstyrken på alle nettbrettene til 200 nits ved hjelp av en lysmåler, og de sjekket batteritida på surfing over trådløst nett (med 3G skrudd på) og videoavspilling.

Resultatene gjenspeiler ikke nødvendigvis reell bruk, men gir imidlertid et visst inntrykk av hvordan de ulike nettbrettenes batteritid er.

BEST OG VERST: Apple havner på topp i det britiske forbrukermagasinet Whichs batteri-undersøkelse, mens nettbrett fra Samsung havner på bunn. Foto: WHICH
BEST OG VERST: Apple havner på topp i det britiske forbrukermagasinet Whichs batteri-undersøkelse, mens nettbrett fra Samsung havner på bunn. Foto: WHICH Vis mer

Skjermstørrelse og batterikapasitet varierer naturligvis på de ulike nettbrettene i testen, men det er likevel tydelige forskjeller mellom tilsynelatende like nettbrett som Ipad Air og Galaxy Note 10.1 (2014) eller Ipad mini og Google Nexus 7.

Trøsten for Samsung får være at Galaxy Note 10.1 slo Ipad Air da Which? testet ytelsen på forskjellige nettbrett.

Les flere datasaker på DinSide
Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Les også:
950 000 nettbrett solgt i Norge i fjor

Samsung lanserer fire nye brett - kanskje disse har bedre batteritid?