Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her må du ikke bli overrasket om du føler deg lurt

- Tviler på at Gwyneth Paltrow har bodd på rommet mitt.

BLAKES HOTEL: Blakes Hotel åpnet i 1978, og beskrives som verdens første couture-hotell - designet av designguru Anouska Hempel.
BLAKES HOTEL: Blakes Hotel åpnet i 1978, og beskrives som verdens første couture-hotell - designet av designguru Anouska Hempel. Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten.

Et øyeblikk tror jeg jeg har gått feil etter å ha tatt tuben til Gloucester Road.

Gatene blir stillere og stillere, og jeg skal akkurat til å sjekke kartet igjen da jeg ser en blank, svart fasade blant alle de lyse. Skiltet er svært diskret, og uten ordet hotel.

LITE ROM: Blakes hotel har et av de aller minste og dyreste hotellrommene Dagbladets anmelder noen gang har bodd på.
LITE ROM: Blakes hotel har et av de aller minste og dyreste hotellrommene Dagbladets anmelder noen gang har bodd på. Vis mer

Inne lukter det appelsin. En eldre dame som oser tykk lommebok sitter i en av de dype skinnstolene og leser et eksklusivt magasin. Nesten ubemerkelig er Martin der og henter kofferten min.

Verdens første couture Blakes Hotel åpnet i 1978, og beskrives som verdens første couture-hotel - designet av designguru Anouska Hempel.

Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Det er så lekkert og gjennomført at jeg angrer på at jeg ikke tok på meg leppestift før jeg gikk inn.

Men Martin lar seg ikke affisere. Han viser vei inn i en bitte liten heis, opp ei trapp og inn på rommet - et «Parisian single».

Blir stum - Hva synes du, spør han.

Et øyeblikk blir jeg stum, før jeg høflig mumler fram et «nice».

Sannheten er at det er et av de aller minste - og dyreste - hotellrommene jeg noen gang har bodd på.

- Men badet, eller våtrommet, er fantastisk, sier Martin, nesten unnskyldende.

Helfigurspeil Han har rett. Badet er fantastisk, i delikat marmor med kjempestort sminkespeil, designkommode og dyre produkter fra Molton Brown.

Ikke blir det vått på gulvet når man dusjer heller, slik det ofte blir på lekre hotellbad. Men et designhotell uten helfigurspeil?

Rommet er gjennomført og lekkert i svart, morgenkåpa tykk og deilig, utvalget i minibaren upåklagelig og senga helt fantastisk.

Men det er altså nesten ikke plass til å snu seg, langt mindre sette seg ned med et glass vin.
 
Gwyneth Paltrow Da hjelper det ikke at hele hotellet oser stil og eksklusivitet, Martinien er en av byens beste, og restauranten er legendarisk. Jeg føler meg rett og slett lurt.

«It's a super-chic design hotel, but comfortable and sexy. It is perfect for a romantic trip», sier stamgjest Gwyneth Paltrow.

Hun har neppe bodd på mitt rom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media