Her ser du en vinner

Tesla, Renault og Porsche også på topp.

SPENNENDE: Jeep er for tida et knøttlite merke i Norge, men en kraftig vekstrate i mai kan bære bud om bedre tider. Årsaken ser du her: Den helt nye Jeep Cherokee, som nå er kommet til landet. Foto: JEEP
SPENNENDE: Jeep er for tida et knøttlite merke i Norge, men en kraftig vekstrate i mai kan bære bud om bedre tider. Årsaken ser du her: Den helt nye Jeep Cherokee, som nå er kommet til landet. Foto: JEEP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside: Vi kunne nylig fortelle om et fortsatt godt tempo på bilsalget her i landet. Men det ligger mer informasjon enn som så i den månedlige bilstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Den forteller oss blant annet hvilke merker og modeller som gjør det bra, og hvilke som gjør det dårlig, ikke bare i absolutte tall, men også i utvikling av markedsandel.

Det er nemlig interessant å se hvilke merker som er inne i en positiv trend, og hvilke som taper seg når det gjelder bilkjøpernes gunst.

Tesla er i en kategori for seg. Fra null i mai i fjor nådde de 373 i år. De er derfor ikke med i tabellen, men er selvsagt totalt sett den suverene vinner i markedet i år.

De små vokser Blant merkene som selger lite her i landet, er det noen som vokser kraftig i forhold til hva situasjonen var i fjor.

Det gjelder de eksklusive merkene Jeep og Porsche, men også mer folkelige Renault, som for første gang på lenge forbedrer salget sitt her i landet.

Den franske produsenten har så langt i år solgt mer enn dobbelt så mange biler som under samme periode i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer