FORTSATT ELBIL-BONANZA: Interiøret i BMW i3 - tredje mest solgte av ni modeller i februar. En av åtte nyregistrerte biler var en elbil denne måneden. Bilsalget var også det reneste noensinne, målt i CO2-utslipp, men det skyldes også at både diesel- og bensinbilene blir stadig renere. Foto: BMW
FORTSATT ELBIL-BONANZA: Interiøret i BMW i3 - tredje mest solgte av ni modeller i februar. En av åtte nyregistrerte biler var en elbil denne måneden. Bilsalget var også det reneste noensinne, målt i CO2-utslipp, men det skyldes også at både diesel- og bensinbilene blir stadig renere. Foto: BMWVis mer

Her ser du en vinner

En av de aller mest populære bilene i Norge for tida.

• Flere bilsaker på db.no/bil

DinSide.no: Volkswagen Golf er igjen på toppen av modellstatistikken i februar, men slo den elektriske suksessen Nissan Leaf med bare fire biler.

De to troner dermed på toppen av registreringsstatistikken over nye biler som er kommet fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Når registreringene av nye elektriske Golf etter hvert kommer - den ble solgt i over tusen eksemplarer på drøye tre timer, blir det spennende å se hvordan dette parforholdet kommer til å utvikle seg.

Fortsatt bjørnesterkt marked Det ble denne måneden registrert 11 246 nye personbiler, en ørliten nedgang på 0,7 prosent i forhold til februar 2013. Tallene er likevel svært gode, for sammenlignet med gjennomsnittet for februar måned de ti foregående årene, er årets februartall nesten 40 prosent høyere!

Med andre ord: Bilsalget går fortsatt så det suser her i landet. Her kan du for øvrig lese om hvilke biler som ble taperne og vinnerne i fjor.

Det ble imidlertid bruktimportert 28 prosent færre biler enn i februar 2013 - vi snakker om totalt 1728 personbiler i februar.

Mye renere biler: 112 gram CO2 i snitt Gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle førstegangsregistrerte nye personbiler hittil i år er 114 gram per kilometer, noe som er hele 14 gram lavere enn i samme periode i fjor. For bensinbiler er CO2-utslippet 122 g/km hittil i år, tre lavere enn i fjor. For de dieseldrevne bilene er CO2-utslippet 135 g/km, to gram lavere enn i samme periode i 2013.

Tusen flere elbiler enn i februar i fjor Antall biler med 0 g/km CO2-utslipp utgjorde i februar 12,3 prosent av salget, biler med CO2-utslipp mellom 1 og 50 g/km bare 1,3 prosent, og dette er i all hovedsak nye ladbare Mitsubishi Outlander (136 biler).

Som sagt blir det her spennende å se hva som skjer når VW Golf kommer som ladbar hybrid. Bilene med mellom 51 og 110 g/km utgjorde 22,1 prosent.

1385 nye elbiler I løpet av 2013 økte elbilbestanden i Norge fra 8031 til 17 770. I februar ble det registrert 1385 nye personbiler med nullutslipp. Det er 1051 flere (+314,7 prosent) enn i februar 2013.

Nullutslippbilene hadde en markedsandel på 12,3 prosent blant personbilene i februar 2014, mens markedsandelen i februar 2013 var 3,0 prosent. Alle nullutslippbilene som ble registrert i februar var elbiler.

FORSTERKET ELBIL-BONANZA: Interiøret i Nissan Leaf, en av de mest mest solgte modellene i februar. Foto: Knut Moberg
FORSTERKET ELBIL-BONANZA: Interiøret i Nissan Leaf, en av de mest mest solgte modellene i februar. Foto: Knut Moberg Vis mer

Det ble i tillegg bruktimportert 212 elbiler i februar, det er mer enn det dobbelte i forhold til februar 2013.

Elbilhysteri? Totalt ble det altså førstegangsregistrert (nye og bruktimporterte) 1597 personbiler med nullutslipp (fortsatt i praksis utelukkende elbiler), i februar. Det samme tallet for februar 2013 var 417...

Det kritikerne kaller elbil-hysteriet fortsetter og forsterker seg, med andre ord.

Det er fortsatt få elektrisk drevne varebiler som selges, men tallet gikk da opp fra 27 i 2013 til 42 i år.

Diesel: Under halvparten I februar hadde 49,2 prosent av alle nyregistrerte personbiler dieselmotor, i februar året før var andelen 54,2 prosent.

Hybrider: åtte prosent Det ble registrert 899 nye personbiler med bensin-diesel/elektrisk hybriddrift i februar. Det er en nedgang på 2,2 prosent i forhold til februar 2013 og markedsandelen er nærmest stabil, ned fra 8,1 til 8 prosent.

4x4 stabilt I februar ble det registrert 4009 nye personbiler med firehjulsdrift, en andel på 35,6 prosent. I samme måned i 2013 var firehjulsdriftandelen 35,1 prosent.

Det er altså stabilt litt over en av tre norske nybilkjøpere som velger drift på alle fire.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Flere bilnyheter får du her:
Ford Focus ble mest solgt i verden
Hvilken folke-SUV bør du velge