Her ser du grunnen til at mange velger bilferie

Plasshensyn er en av de viktigste grunnene.

PLASS: En av de viktigste grunnene for mange til å velge bilferie, er rett og slett god plass til bagasje.  Foto: ALL OVER PRESS
PLASS: En av de viktigste grunnene for mange til å velge bilferie, er rett og slett god plass til bagasje. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Sydenferier selges nå på billigsalg i forhold til for noen år tilbake, og du kan komme deg til sol og varme for slik og en ingenting. I tillegg opplyser reisebyråene at nordmenn i mye større grad enn tidligere bruker titusenvis av kroner på luksusferier.

Likevel viser en undersøkelse gjennomført av InFact for A/S Norske Shell at 26,5 prosent av oss skal på bilferie i sommer.

Ivrige trøndere Destinasjon, og hva vi liker og hva vi misliker med bilferien i varierer i hovedsak av kjønn, alder og hvor i landet vi kommer fra.

Menn er mer tilbøyelig til å ta landeveien fatt. Hele 30 prosent oppgir at de skal på bilferie, mens 23 prosent av kvinnene sier de skal.

Dersom du ser på de ulike landsdelene peker trøndere seg ut som de mest aktive bilturistene, hvor hele 30 prosent skal på bilferie i år.

Etter disse følger Sør — og Vestlendinger tett med henholdsvis 29 og 28 prosent. I Nord-Norge er ikke ønsket om bilferie like stort, her sier kun 23 prosent at de skal på bilferie i sommer.

Se opp for veipiratenes triks

Ulike reisemål 22 prosent av som skal på bilferie skal feriere i Sør-Norge, mens 13,5 setter nesen nordover.

Likevel er det mest populært å sette kurs mot det store utland. Drøye halvparten av de spurte har planer om å krysse landegrensene med bil denne sommeren.

Spesielt populært er det blant bilturistene fra Sør-Norge. Her skal hele 57 prosent av de ferierende utenlands. Generelt sett er Sverige og Danmark de mest populære destinasjonene for de bilferierende. 31 prosent av deltakerne i undersøkelsen reiser hit.

Derfor bør du bruke kredittkortet på bilferien

Livssituasjon avgjør Anita Sørlundsengen, retaildirektør i A/S Norske Shell mener at det er en sammenheng med mellom livssituasjon og interessen for bilferie.

— Når vi ser på alder er det liten tvil om at aldersgruppen mellom 30 og 44 år er de mest aktive bilturistene. Denne gruppen inneholder jo også de fleste småbarnsforeldre, og bilferie vet vi er populært i dette segmentet, sier Anita Sørlundsengen.

Friheten frister
Så hva er det som frister det norske folk til å tilbringe sommeren bak rattet? Flest oppgir frihet og mobilitet som det de liker best med å feriere i bilen (mer enn 40 prosent av svarene).

Frihet til avstikkere? De brune skiltene du bør merke deg

8,5 prosent sier at bagasjekapasiteten er den viktigste årsaken til at de drar på bilferie.

I tillegg mener åtte prosent at det sosiale som bilferien medfører er det største trekkplasteret. I hovedsak er de under 30 år som anser det sosiale som det viktigste, mens småbarnsforeldrene mener bagasjekapasitet er hovedgrunnen.

Selv om miljøgevinsten er større ved å bruke bilen sammenliknet med å fly, svarer i underkant av to prosent av de spurte at de drar på bilferie av miljøbesparende grunner.

Ikke bare positivt Som alt annet her i verden har også bilferiemedaljen en bakside. Selv når man kjører langs den franske rivieraen i strålende solskinn med familiens favorittsang rungende i kupeen.

Om lag hver fjerde bilferierende mener at det å sitte stille i lengre tid er det verste med å feriere i bil. Andre irritasjonsmomenter er naturlig nok dårlige veier, trafikk og kø og utilfredse barn i baksetet.

Bilsyke kommer nederst på listen.

Dette er velkjente irritasjonsmomenter og gjelder stort sett uansett hvor man kjører, enten det er til hytta eller nedover kontinentet. Men de kan enkelt unngås, eller i det minste begrenses.

Du får promille av trøtthet

Bilferien kan tilby mange gleder og flotte opplevelser. Men, det er viktig å sørge for at bilen er i god stand, at reiseplanen er klar og strukturert og at man har nok underholdning til både store og små.

Les også: 80 tips til deg som skal på bilferie gjennom Europa

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer