NORGES VANLIGSTE: Ikke nok med at VW Golf er bilen det fins flest av på norske veier, 2010-modellen (bildet) er den vanligste av alle årsmodellene. Og det er flere av dem nå enn det var ved utgangen av 2010: Per 31.12.2013 var det registrert 8891 Volkswagen Golf av 2010-modell. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO
NORGES VANLIGSTE: Ikke nok med at VW Golf er bilen det fins flest av på norske veier, 2010-modellen (bildet) er den vanligste av alle årsmodellene. Og det er flere av dem nå enn det var ved utgangen av 2010: Per 31.12.2013 var det registrert 8891 Volkswagen Golf av 2010-modell. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NOVis mer

Her ser du Norges vanligste bil

Men lenger nede på lista finner vi større overraskelser.

DinSide: Til tross for at vi jobber med bil til daglig, fikk vi noen overraskelser da vi dykket ned i statistikken over kjøretøybestanden i Norge.

Opplysningsrådet for Veitrafikken har telt alle bilene som finnes registrert i Norge (i det minste med norske skilter), og listet dem opp etter blant annet modell. Her får vi delvis bekreftet inntrykket vi får ute på veien, men vi får altså også noen overraskelser.

For eksempel er Toyota Corolla (les vår test av den vanlige 2004-modellen her), fortsatt den tredje vanligste bilen her i landet.

PÅ 5. PLASS: Det er kommet svært mange generasjoner Mercedes E-klasse opp gjennom årene, og det er også modellen som blir eldst av alle. Det er med på å forklare at det er den 5. vanligste bilmodellen her til lands. Foto: JOGRIM AABAKKEN / DINSIDE.NO
PÅ 5. PLASS: Det er kommet svært mange generasjoner Mercedes E-klasse opp gjennom årene, og det er også modellen som blir eldst av alle. Det er med på å forklare at det er den 5. vanligste bilmodellen her til lands. Foto: JOGRIM AABAKKEN / DINSIDE.NO Vis mer

De to Volkswagen-modellen i tet overrasket oss langt mindre, især Passat, på andre plass.

Golf suverent på topp I 2010 ble det registrert 8229 nye biler, og i tillegg kommer bruktimporte Golf 2010-modeller. Totalt var det per 31.12.2013 registrert 8891 Volkswagen Golf 2010-modeller.

Dette er dermed den modellen og årgangen det finnes flest av i den norske personbilbestanden.

Men visste du at det finnes flere Toyota Yaris enn Toyota RAV4? At BMW 3-serie er like vanlig som Ford Focus - eller at det er langt flere Mercedes E-klasse enn både Ford Mondeo og Skoda Octavia?

Legg merke til at det finnes over en million tilhengere her i landet! Tabell: OPPLYSNINGSRÅDET FOR VEITRAFIKKEN (OFV)
Legg merke til at det finnes over en million tilhengere her i landet! Tabell: OPPLYSNINGSRÅDET FOR VEITRAFIKKEN (OFV) Vis mer

Man kan ha mye moro med statistikk, noe vi har skrevet om tidligere.

Flest med bensin Blant personbilene dominerer fortsatt bensin som drivstoff, 53,9 prosent av alle personbilene på veien bruker bensin, det er 3,4 prosent færre enn i 2012. 44,1 prosent av personbilene går på diesel, dette er sju prosent flere enn i 2012.

Antall hybridbiler i bestanden er 29 391, av disse er 688 plug-in-hybrider.

Har du en bruktbil du skulle ha solgt? SJEKK HVA BILEN DIN KAN VÆRE VERDT HER

En av 50 har elektrisk motor 1,2 prosent av personbilbestanden er hybridbiler, det er 47,3 prosent flere enn i 2012. Det er nå 17 770 elbiler i personbilbestanden, det er 0,7 prosent av alle bilene og en økning på 121,3 prosent i forhold til 2012, altså mer enn en dobling i antall.

Da er ikke elbilene som registreres som firehjuls motorsykler, regnet med.

En av to har bil Totalt var det 2 487 353 registrerte personbiler i Norge ved utgangen av 2013, en økning på 2,2 prosent fra året før. Samtidig var befolkningsveksten på 1,1 prosent, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Dette betyr også at det aldri har vært så mange biler her i landet, og at det er så å si én bil per annenhver innbygger i gjennomsnitt. Og så langt i år ligger veksten an til å fortsette.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.